Pratite nas

Komentar

Plenković potvrdio da će se Hrvatska ozbiljno pozabaviti zločinima tzv. Armije RBiH

Objavljeno

na

Hrvatska će se ozbiljno pozabaviti ratnim zločinima koje su počinili pripadnici tzv. Armije RBiH, rekao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković tijekom sastanka koji je održao s članovima Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

Tijekom dvodnevnog boravka u Mostaru, povodom otvorenja Međunarodnog sajma gospodarstva, Plenković je održao niz sastanaka s različitim dužnosnicima, a između ostalih, i s Predsjedništvom HNS-a.

Član Predsjedništva HNS-a Slaven Raguž (Hrvatska republikanska stranka), koji je i upoznao Plenkovića s činjenicom da Tužiteljstvo BiH kroz dva različita zakona tretira zločine koje su počinili pripadnici HVO-a i Armije BiH, za Dnevnik.ba je izjavio kako je od hrvatskog premijera zatraženo da učini sve kako bi prijave protiv časnika tzv. Armije RBiH hrvatskom Državnom odvjetništvu (DORH) prerasle u optužnice protiv vojnog vrha tzv. Armije RBiH.

“Tražio sam i da se optužnice prošire na cijeli vrh tzv. ARBiH. Plenković je odgovorio da vlasti u Hrvatskoj prate situaciju u BiH te je upoznat s problemima hrvatskih branitelja u BiH i optužnicama koje su protiv njih podignute. Rekao je i kako će učiniti sve da hrvatsko Državno odvjetništvo ozbiljno pristupi optužnicama, odnosno da prijave postanu optužnice”, izjavio je Raguž, prenosi dnevnik.ba

Podsjećamo, nedavno je više braniteljskih udruga iz BiH podnijelo prijave DORH-u u kojima terete časnike tzv. ARBiH za ratne zločine nad hrvatskim državljanima tijekom Domovinskog rata u BiH ali i u Hrvatskoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

SPC nije vjerska, nego politička ustanova

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže kako je srbijanski predsjednik Vučić i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike za razgovore s Albancima, ali ni oporba ni SPC ni veći dio srpskog naroda ne pristaje ni na kakve kompromise.

Kad god je riječ o najvažnijim i najosjetljivijim nacionalnim temama s najviše se pozornosti sluša glas Srpske pravoslavne crkve, pa bi neobaviješten promatrač mogao pomisliti da je Srbija izrazito religiozna nacija.

No vjerska odanost Crkvi u narodu gotovo je zanemariva u usporedbi s političkom moći te kultne institucije koja je odigrala sramotnu huškaču ulogu i u agresiji na Hrvatsku.

Beogradski list “Blic” u deset je gradova proveo istraživanje prema kojem “tek svaki sedmi vernik kaže da u crkvu ide redovno, a isti je broj onih koji uopšte ne idu u Božji hram”.

A Arsenije Arsenijević, starješina Vaznesenjske crkve u Beogradu, na čijem području ima 20.000 ljudi, kaže da na nedjeljno bogoslužje dođe oko 200 ljudi, dakle, svaki stoti stanovnik.

I odbijanje suradnje s Vučićem u razgovorima s Kosovom pokazuje staru istinu – Srpska pravoslavna crkva u kojoj vjernika gotovo i nema nije vjerska nego politička ustanova.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Crna Gora je shvatila što je SPC, ali ne i Hrvatska

 

 

Bujica objavila fotografiju: Patrijarh SPC Irinej s četnicima u okupiranom Žitniću kod Drniša!

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zaposlenici Grada Pule darovali krv, ali ne i Boris Miletić!

Objavljeno

na

Objavio

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače do 14,00 sati 42 osobe pristupile su darivanju, od kojih je sposobno za darivanje krvi bilo 38 osoba.

Krv je donirao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi je što smo dio ove akcije, što ovom humanom gestom, pokazujemo osviještenost o potrebi darivanja krvi“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Gradonačelnik Boris Miletić, usprkos isticanju osviještenosti od strane njegovih najbližih kolega, ipak nije sudjelovao u akciji darivanja krvi, što je vrlo čudno, a posebno kada se uzme u obzir da na službenoj web stranici Grada Pule, povodom akcije darivanja krvi, stoji:

”Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.”

Gradonačelnik Boris Miletić nije darovao svoju krv, usprkos jasnom isticanju Grada Pule da se tako mogu spasiti tri života. Njegov motiv ostaje nepoznat, pišu Ivijesti.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari