Pratite nas

Komentar

Plenković potvrdio da će se Hrvatska ozbiljno pozabaviti zločinima tzv. Armije RBiH

Objavljeno

na

Hrvatska će se ozbiljno pozabaviti ratnim zločinima koje su počinili pripadnici tzv. Armije RBiH, rekao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković tijekom sastanka koji je održao s članovima Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

Tijekom dvodnevnog boravka u Mostaru, povodom otvorenja Međunarodnog sajma gospodarstva, Plenković je održao niz sastanaka s različitim dužnosnicima, a između ostalih, i s Predsjedništvom HNS-a.

Član Predsjedništva HNS-a Slaven Raguž (Hrvatska republikanska stranka), koji je i upoznao Plenkovića s činjenicom da Tužiteljstvo BiH kroz dva različita zakona tretira zločine koje su počinili pripadnici HVO-a i Armije BiH, za Dnevnik.ba je izjavio kako je od hrvatskog premijera zatraženo da učini sve kako bi prijave protiv časnika tzv. Armije RBiH hrvatskom Državnom odvjetništvu (DORH) prerasle u optužnice protiv vojnog vrha tzv. Armije RBiH.

“Tražio sam i da se optužnice prošire na cijeli vrh tzv. ARBiH. Plenković je odgovorio da vlasti u Hrvatskoj prate situaciju u BiH te je upoznat s problemima hrvatskih branitelja u BiH i optužnicama koje su protiv njih podignute. Rekao je i kako će učiniti sve da hrvatsko Državno odvjetništvo ozbiljno pristupi optužnicama, odnosno da prijave postanu optužnice”, izjavio je Raguž, prenosi dnevnik.ba

Podsjećamo, nedavno je više braniteljskih udruga iz BiH podnijelo prijave DORH-u u kojima terete časnike tzv. ARBiH za ratne zločine nad hrvatskim državljanima tijekom Domovinskog rata u BiH ali i u Hrvatskoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Poziciju Penave treba gledati iz pozicije Vukovara, a ne Zagreba

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u petak da poziciju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave treba promatrati iz pozicije Vukovara, a ne Zagreba.

“Vukovar je rak rana Hrvatske, simbol stradanja hrvatskog naroda i poziciju gospodina Penave treba gledati iz pozicije Vukovara a ne iz pozicije Zagreba”, rekao je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru .

Na novinarski upit je li to sukob s premijerom Andrejom Plenkovićem odgovorio je negativno.

Penava je izazvao pozornost javnosti nedavnom objavom na društvenim mrežama u kojoj, u povodu ponovnog suđenja Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u Vukovaru, poručuje da se srami institucija ove države i osoba koje ih vode.

Zbog toga je Penavu kritizirao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, rekavši kako nije dobro komentirati postupke koji su još uvijek u tijeku. (Hina)

 

Penava: Moja objava je vrlo precizna, pogađa srž stvari, bit stvari, nedvosmislena

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica: Sva otvorena pitanja oko Vukovara trebala su i trebaju biti riješena

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, vukovarskog branitelja kojemu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine. Potporu Živkoviću pred zgradom suda dali su skupina branitelja i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći. Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi”, napisala je predsjednica na Twitteru.

 

Karolina Vidović Krišto najbolje i najpreciznije objasnila problem etničkih manjina i ponudila rješenje!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari