Connect with us

Politika

Plenković: Prijašnja situacija situacija s Mostom nema veze sa partnerstvom s DP-om

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković u srijedu je na Krku izjavio kako prijašnja situacija s Mostom nema nikakve veze s funkcioniranjem nove parlamentarne većine i i partnerskim odnosima s DP-om.

U intervuju “Večernjem listu” Plenković se predhodno osvrnuo na odnose s Mostom čije je ministre, njih trojicu, 2017. razriješio jer su glasali protiv tadašnjeg ministra financija Zdravka Marića tijekom glasanja o povjerenju ministru.

“Ja sam samo opisivao tu situaciju koja je bila primjer ekstremne nelojalnosti da se diže ruka protiv kolega koji sjede na Vladi, da je to bio potez gdje smo poslali poruku da se tako nešto ne radi i siguran sam da to više u bilo kakvoj konfiguraciji bilo kome drugom neće pasti na pamet. To je bio samo komentar”, kazao je premijer.

Odbacio je insinuacije da spominjanje nelojalnosti ima veze s novim koalicijskim partnerom u Vladi – Domovinskim pokretom.

“To nema veze s funkcioniranjem ove parlamentarne većine”, rekao je.

Naglasio je da je potez prema Mostu bio ispravan potez i to bi, kako je rekao, svaki ozbiljan predsjednik Vlade ili manager u nekoj kompaniji napravio istog trena. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas