Connect with us

Politika

Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš nakon što je kršio Ustav

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković prozvao je u utorak predsjednika Republike Zorana Milanovića da se sakrio „kao mali miš” nakon što je mjesec dana grubo kršio Ustav i doveo parlamentarne izbore na rub regularnosti.

„Milanović se sakrio već dva tjedna , ide okolo po svakom sajmu a bježi od mikrofona, netko tko je mjesec dana teško i grubo kršio Ustav i temeljna načela ustavnog poretka, doveo parlamentarne izbore na rub regularnosti sada se sakrio negdje kao mali miš”, izjavio je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Ponovio je da će nastaviti podsjećati na sve koruptivne afere lijevih i teško poraženih stranka koje „umjesto da se povuku i čestitaju, bave se nekom fikcijom i vrlo zlonamjerno i lažno napadaju i difamiraju HDZ”.

Bivša županica Marina Lovrić-Merzel, sastanak Mihaela Zmajlovića s Draganom Kovačevićem, trgovina utjecaja prilikom imenovanja Dalije Orešković na mjesto predsjednice Povjerenstava za sukob interesa, Peđa Grbin koji je koristio naknadu za odvojeni život na koju nije imao pravo, nabrojao je i nazvao ih „kvazi-antikorupcijskom” ljevicom. „A predvodnik te politike je kršitelj Ustava Milanović”, istaknuo je Plenković.

„Netko tko ima obraza doći na doček Rafala i hvaliti dolazak Rafala, a kada se trebao formalno očitovati o odabiru to je propustio učiniti, dakle to je đon obraz”, dodao je Plenković .

Naglasio je da Rafali omogućavaju da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bude najjače od Njemačke do Grčke, osnažuju partnerstvo s Francuskom i sposobnosti u okviru NATO-a. Najavio je i da će građani u srijedu, na dan obilježavanja akcije Bljesak, po prvi put imati priliku vidjeti i doživjeti Rafale koji će preletjeti gotovo cijelu Hrvatsku.

O potvrđenoj optužnice protiv bivšeg ministra Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće Plenković je podsjetio kako je istog dana smijenjen s mjesta ministra „a ne kao neki drugi koji su imali slične nesreće pa su bili i potpredsjednici vlade”.

„Nije to isto, isto kao što nije isto kada Milanović kaže da su ustavni suci bukve i istrošeni kuhinjski elementi, a mi kada Vrhovni sud donese presudu kažemo u redu i poštujemo tu presudu i hrvatski pravni poredak…to je nebo i zemlja”, rekao je.

Predsjednika SDP-a Peđu Grbina pritom je nazvao „Milanovićevim jatakom u kršenju Ustava koji je prošvercao dvoje Dalmatinaca na listama u Zagrebu, u prvoj izbornoj jedinici”. „Ja mislim da kuha u zagrebačkom SDP-u”, ocijenio je.

Spomenuo je i takozvanog “elektabilnog Bojana” koji nije uspio ući ni u Sabor, a niti će ući u Europski parlament, a koji se pridružio  difamiranju HDZ-a  i bacanju blata.

Plenković se dotaknuo i ekonomskih pokazatelja, revidiranja rasta BDP-a za prošlu godinu naviše, na 3,1 posto, te daljnjeg trenda smanjivanja stope inflacije, na najmanju stopu od jeseni 2021. od 3,7 posto. Istaknuo je i kako je Vlada nastavila regulirati cijenu benzina, dizela i plina koja je 20 do 30 centi jeftinija od tržišne.

(Hina)

Plenković o pregovorima: Nastojimo približiti stajališta, sastanak je bio jako dobar

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas