Connect with us

Politika

Plenković: SDP je doživio ‘totalnu propast’

Objavljeno

on

Nakon sjednice stranačkih tijela, na kojemu su analizirani izborni rezultati, Plenković je ponovio da je u Zagrebu HDZ-ov Davor Filipović ostvario sjajan rezultat – gotovo duplo bolji rezultat nego HDZ-ovi kandidati 2013. i 207. u Zagrebu. Uvjeren je da će Filipović imati uspješnu političku karijeru.

Plenković je ocijenio kako je uvjerljiv rezultat Tomislava Tomaševića (Zagreb je Naš! i Možemo!), koji je u prvom krugu dobio 45,15 posto glasova birača, uvjetovan svojevrsnim nasljeđem Milana Bandića.

“Ovaj rezultat u Zagrebu bio je iskaz volje jednog respektabilnog broja građana. Mogu slobodno reći otvoreno, bez uvrede prema bilo kome, sa svojevrsnim naslijeđem Milana Bandića. Mislim da je platforma Možemo svo ovo vrijeme, uz one lonce i lončarenje, išla na toj platformi”, rekao je.

Dodao je i da je uvjerljiva prednost Tomaševića u prvom krugu sastavljena i od “jedne šire potpore javnosti koju je uživala platforma Možemo”, istaknuvši da bi im na tom tretmanu pozavidjele sve političke stranke,

Uz to, Plenković je ocijenio da su su izbori u Zagrebu pokazali “totalnu propast SDP-a”.

“SDP je kao stranka koja je bila u Zagrebu dugi niz godina prva ili druga, praktički nestala, tu se slobodno može reći kao da je netko skrenuo u neki potok pa su otišli svi po nekom drugom koritu”, smatra Plenković.

Hajdaš Dončić o lošim rezultatima SDP-a: Shvatili smo poruku građana

Govoreći o rezultatima HDZ-a u drugim dijelovima Hrvatske, Plenković je rekao kako je HDZ, na razini jedinica lokalne i područne samouprave, pokazao da je pobjednička stranka.

“Ovi lokalni izbori potvrdili su da je HDZ najsnažnija i pobjednička politička stranka i nakon ovih lokalnih izbora. Za sada je HDZ pobijedio već u 208 jedinica lokalne i područne samouprave, to je negdje oko 37 posto ukupnog broja gradova i općina. Pritom smo pobijedili u četiri županije u prvom krugu”, ocijenio je Plenković, dodavši da su, uz to, u HDZ-u zadovoljni i dobrim rezultatima u ostala tri velika grada, u Osijeku, Rijeci, ali i Splitu, gdje je uvjeren da će HDZ-ov kandidat Vice Mihanović pobijediti u drugom krugu.

“Smatramo da su ukupno gledajući, rezultati koje smo ostvarili izrazito dobri i da će biti još bolji nakon drugoga kruga izbora”, ustvrdio je. (H./K.)

Plenković: Nećemo poput drugih pozivati ljude da zaokružuju broj tri ili da unište listiće

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari