Connect with us

Politika

Plenković se sastao s dosadašnjim partnerima u Vladi, sutra s manjincima

Objavljeno

-

Foto: Hina

U Banskim dvorima u ponedjeljak se održava sastanak tehničkog premijera Andreja Plenkovića s dosadašnjim partnerima u njegovoj drugoj Vladi, od kojih će vjerojatno većina ostati i u idućoj, uspije li dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta, dok se još ne zna hoće li i na koji način sudjelovati manjine.

Plenković je u Vladi okupio partnere iz svoje druge Vlade, HDS, HSLS, HNS, ali ne i predstavnike nacionalnih manjina. S njima će se sutra posebno sastati, nakon što završi sjednica Kluba zastupnika nacionalnih manjina.

Uvjet Domovinskog pokreta na koji je HDZ navodno pristao, bio je da SDSS ni na koji način ne sudjeluje u Vladi. To je tijekom vikenda navodno i dogovoreno na sastanku Plenkovića i DP-ovaca u Sotinu, no, iz HDZ-a poručuju da prava srpske nacionalne manjine ni na koji način neće biti umanjena ni ugrožena.

Mediji nagađaju kako bi HDZ formirao većinu bez predstavnika SDSS-a, ali uz potporu ostalih manjinaca. No, tu je medijsku pretpostavku narušio zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin koji je u izjavi za portal Index kazao da Klub nacionalnih manjina ipak neće biti razbijen kao što to zahtijeva plan Andreja Plenkovića i Domovinskog pokreta.

„Izjava će biti zajednička jer klub, štogod se piše, je i bit će kompaktan. O ostalome, kada dođe vrijeme”, kratko je rekao Furio Radin za Index.

Na sličnom tragu je i objava novoizabranog zastupnika bošnjačke manjine Armina Hodžića na facebooku.

Na sastanak kod Plenkovića odazvali su se Dario Hrebak (HSLS), Predrag Štromar (HNS), Hrvoje Zekanović (HDS) i nezavisna zastupnica Marijana Petir.

(Hina)

Penava: Ne očekujem da će se sutra ‘išta lomiti’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas