Connect with us

Politika

Plenković: Škoro lupeta kada kaže da bi zabranio SDSS, žao mi je to reći ali to je takvo lupetanje

Published

on

Foto: Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u nedjelju je odbacio medijske primjedbe da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posljednje vrijeme rjeđe pojavljuje u javnosti, rekavši kako nema taj dojam, a hrvatska predsjednica danas je u Mariji Bistrici na zavjetnom hodočašću vjernika Zagreba.

“Predsjednica je danas na blagdan Male Gospe u Mariji Bistrici; prema tome nemam ja neki dojam da ona nešto nedostaje. Dapače,” odgovorio je premijer Plenković novinarima u Solinu.

Na novinarsko mišljenje kako su ostali predsjednički kandidati aktivniji, Plenković je uzvratio riječima: “Dobro, to su izazivači, oni moraju još jako puno žganaca pojesti da bi postali predsjednici – a neće.”

Komentirajući odnose unutar vladajuće koalicije premijer je rekao je da su stabilni.
“Koalicija je stabilna, mi razgovaramo stalno; tu se od jučer od 16,30 do danas nije ništa puno promijenilo,” kazao je premijer na i danas ponovljena pitanja o stabilnosti vladajuće koalicije.

Upitan za komentar prijedloga predsjedničkog kandidata Miroslava Škore da se zabrani Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), kazao je: “To je lupetanje, žao mi je to reći ali to je takvo lupetanje, kako netko tako nešto izgovara.”

Premijer Plenković najavio je da će predsjednica Europske komisije u utorak objaviti “raster ljudi s portfeljima.”

Dodao je kako nije točna niti jedna od novinarskih informacija po kojima bi Hrvatskoj mogao pripasti resor ribarstva ili proširenja EU.

Premijer je u nedjelju nazočio misi na blagdan Male Gospe u Solinu, pohvalio je propovijed nadbiskupa splitsko-makarskog Marina Barišića, koji je naglasio važnost pitanja identiteta naroda u obrazovnom sustavu.

“Drago mi je da je splitsko-makarski nadbiskup Barišić u svojoj propovijedi govorio o važnosti obrazovanja uoči početka školske godine za naše mlade, ali isto tako i za naše učitelje i profesore. Mislim da je istaknuo važna i vrijedna identitetska pitanja koja trebaju biti i jesu dio našeg kurikuluma i u ovoj reformi s kojom krećemo od sutra, a isto tako i važnost svih onih ključnih aspekata hrvatskih – i tradicije i jezika i povijesti i kulture i vjere.

Upravo u takvoj sinergiji mislim da gradimo nove generacije naših mladih za budućnost za buduća radna mjesta koja će se brže nego što imamo dojam mijenjati u ovako dinamičkom svijetu četvrte industrijske revolucije,” rekao je premijer Plenković.

Na novinarski upit o incidentu u Otočcu gdje je pripadnik Hrvatske vojske istukao dječaka, ministar obrane Damir Krstičević je istaknuo kako je to nedopustivo i nečasno za vojnika te je uputio ispriku obitelji dječaka.

“To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske, moja isprika obitelji. Dao sam zapovijed načelniku Glavnog stožera da obiđe obitelj, da se ispriča, a što se tiče takvih vojnika – van iz Hrvatske vojske Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstven, prema tome ti koji to rade iće van iz Hrvatske vojske,” poručio je. (Hina)

 

Kolindini protivnici – gubitnik i tanka biografija

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari