Connect with us

Politika

Plenković i službeno novi šef HDZ-a, dobio je 97.823 glasa

Objavljeno

on

Andrej Plenković novi je predsjednik HDZ-a, a za njega su glasovala 97.823 člana (99,61 posto onih koji su pristupili glasovanju), kako je u središnjici stranke izvijestio Damir Sesvečan iz središnjeg izbornog povjerenstva za izbor predsjednika HDZ-a.

 [ad id=”93788″]

Hvala vam na podršci i povjerenju koje ste mi u velikom broju iskazali izborom za predsjednika najveće stranke. Imajući na umu i dosadašnja dostignuća i ozbiljnost trenutka, svjestan sam odgovornosti koju preuzimam. Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme te pristupila NATO-u i Europskoj uniji. Svoje djelovanje HDZ kao dio obitelji Europske pučke stranke nastavlja na tim povijesnim uporištima, danas započinjemo novo poglavlje – izjavio je Plenković.

Nalazimo se u zahtjevnom vremenu, HDZ i Hrvatska trebaju novu viziju i pristup – dodao je Plenković.

Prije govora novog čelnika HDZ-a medijima se obratio šef Plenkovićeva izbornog stožera Damir Krstičević.  – Zadovoljstvo mi je konstatirati da danas uspješno zaključujemo unutarstranačke izbore. Dopustite da još jednom čestitam Andreju na izboru za predsjednika najjače hrvatske stranke, stranke koja će uz njegovo vodstvo postati stožerna stranka razvoja – rekao je Krstičević koji se zahvalio svim članovima HDZ-a koji su sudjelovali na izborima.

Krstičević je istaknuo da Plenković preuzima veliku odgovornost i obavezu. – Očekuju nas izvanredni parlamentarni izbori, uvjeren sam da će Andrej okupiti najbolji tim koji će biti sposoban promijeniti negativne trendove – dodao je Krstičević.

Od 782 biračka mjesta rezultati su do sada obrađeni na njih 774 ( 98,97 posto). Od 208.277 članova s pravom glasa, glasovanju je pristupilo 98.209 birača (46,83 posto). Nevažećih listića bilo je 336. Kako je objasnio Sesvečan, izbori još uvijek traju u inozemstvu te će potpuni službeni rezultati biti objavljeni sutra tijekom dana.

Izbori održani po načelu ‘jedan član – jedan glas’

Andrej Plenković bio je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a na izborima koji su se održali po načelu “jedan član – jedan glas”. Plenković je na toj dužnosti zamijenio Tomislava Karamarka, koji je 21. lipnja dao ostavku jer nije uspio sastaviti saborsku većinu, kao što je obećao stranci. Karamarko je ostavku dao nakon što je kao jedini kandidat 17. travnja 2016. ponovno izabran na tu dužnost uz potporu više od 90.000 članova stranke.

Plenković je za svoju kandidaturu dobio više od 35.000 potpisa članova stranke, a u svojemu izbornom programu ističe da će mu glavni cilj biti vratiti povjerenje birača vjerodostojnom i dosljednom politikom HDZ-a. Smatra kako HDZ još jedanput može “postati predvodnik modernizacije uz puno podržavanje tradicionalnih vrijednosti” te središnja snaga razvoja Hrvatske u kojoj će hrvatski narod ostvariti svoj puni potencijal.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari