Plenković u službenom posjetu BiH

0

Prvi službeni posjet  premijera Republike Hrvatske Andeja Plenkovića bit će BiH kako je ranije i najavljivano.

Plenković u službenom posjetu BiH boravi u petak i subotu, 28. i 29. Iistopada a posjetit će Sarajevo, Mostar i Kiseljak.

Uz Plenkovića u posjet BiH dolaze i potpredsjednik Vlade RH-a i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Zvonko Milas.

Andrej Plenković tijekom posjete Sarajevu, nakon dolaska u Parlamentarnu skupštinu BiH, susret će se s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Nakon toga uslijedit će sastanak predsjednika Vlade RH i izaslanstva s članovima Kolegija Predstavničkog doma i Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Pored tog, Plenković i izaslanstvo sastat će se s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem, predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva  Napredak Franjom Topićem te Reisu-l-emom Huseinom ef. Kavazovićem.

Nakon Sarajeva, hrvatski premijer boravit će u Središnjoj Bosni, u Kiseljaku,  gdje će se susreti s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem – Ramljakom. Prvi dan službenog posjeta BiH, predsjednik hrvatske Vlade s izaslanstvom završit će u Mostaru gdje će se sastati s biskupom Mostarsko-duvanjskim mons.dr.sc. Ratkom Perićem.

U subotu će se susresti s rektoricom mostarskog Sveučilišta, Ljerkom Ostojić i članovima Senata Sveučilišta u Mostaru, potom Upravnim odborom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Nakon toga, predviđen je sastanak s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH

Susret predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i izaslanstva s provincijalom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla fra Miljenkom Štekom, nakon čega slijedi njegov obilazak Doma za siromašne studente Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavl i  obilazak Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji.

Dnevnik.ba

facebook komentari