Connect with us

Politika

Plenković: Štrajk prosvjetara stvara lošu atmosferu među roditeljima

Published

on

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako smatra da štrajk prosvjetara nije dobar i stvara lošu atmosferu među roditeljima te nepotrebnu atmosferu pritiska na županije.

“Mislim da nije dobar. Stvara jednu lošu atmosferu među roditeljima, stvara jednu nepotrebnu atmosferu kontinuiranog pritiska na različite županije. Razgovori su se vodili i mi smo otvoreni za razgovore i dalje”; rekao je Plenković na početku sjednice Vlade osvrćući se na štrajk prosvjetara.

Apelirao je na čelnike sindikata u osnovnom i srednjem obrazovanju da sjednu za stol i realno pogledaju što su sve napravili u odnosu na učitelje i profesore, čiji rad poštuju i važni su za provođenje reforme obrazovanja.

“S aspekta postignuća, koja je ova Vlada učinila u pogledu podizanja plaća, različitih vidova i oblika poreznih olakšica i prijedloga koji smo dali a to je da se kroz temeljni kolektivni ugovor podigne plaća dodatnih više od šest posto u idućoj godini. Ukupno povećanje samo temeljem osnovice u državnim i javnim službama bit će 18 posto, a uz porezne olakšice u mandatu ove vlade povećanje mnogima više od 20 posto. To su ozbiljna povećanja dohotka koja nisu usporediva s nekim ranijim vremenima”, rekao je Plenković.

Dodao je kako su obećali i povećati osobni odbitak s 3800 na 4000 kuna te je najavio i da će idući tjedan na Vladi, nakon konzultacija s socijalnim partnerima, dogovoriti o povećanju minimalne plaće.

Premijer je rekao da je paket koji su iznijeli cjelovit, pravedan, sveobuhvatan te smatra i kako rješava bit problema koji se postavio. Smatra kako po tom pitanju treba postići konsenzus jer se to ne tiče samo jednog sektora, već svih. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari