Connect with us

Politika

Plenković: Svatko kome se utvrdi krivnja za ta će djela i odgovarati

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković, komentirajući u četvrtak uhićenja i izvide u Janafu, izrazio je podršku DORH-u, USKOK-u i PNUSKOK-u u svim njihovim aktivnostima te poručio da će svatko kome se utvrdi krivnja za ta djela i odgovarati.

“Još jedna vrlo jasna poruka, koju smo i jučer kazali tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru – zadaća svih tijela, osobito pravosudnih – DORH-a, USKOK-a, PNUSKOK-a i policije je da nepristrano i samostalno rade posao i da temeljito istraže i procesuiraju sve one za koje postoji sumnja da su sudjelovali u određenim koruptivnim aktivnostima”, rekao je Plenković u uvodu sjednice Vlade.

“Ta poruka borbe protiv korupcije je stalna i kontinuirana”, naglasio je Plenković ustvrdivši da mandat njegove Vlade dokazuje da se ona zalaže za borbu protiv korupcije i to “konkretnim aktivnostima”.

Izrazio je podršku DORH-u, USKOK-u i PNUSKOK-u “u svim aktivnostima koje su neovisne, samostalne i lišene bilo kakvoga utjecaja i pritiska na njihov rad”.

“Svatko onaj za kojeg se utvrdi da je u odgovarajućem procesu kriv, za određeno djelo će i odgovarati”, poručio je premijer.

S obzirom da za sada nema više informacija o istrazi, Plenković je najavio da će komentirati ostale detalje kad se ozbiljnije upozna sa sadržajem svih aktivnosti koje su danas u tijeku.

“Načelan i principijelan stav, vrlo čvrst i jasan i iza toga stojimo i tako ćemo voditi našu politiku”, naglasio je Plenković.

Prema neslužbenim informacijama, policija je u ranim jutarnjim satima pokrenula akciju u kojoj su, među ostalima, osumnjičeni predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević te HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Barišić i Grgić još nisu uhićeni jer im se prije toga, kao saborskim zastupnicima, mora skinuti imunitet. O zahtjevu za skidanjem imuniteta odlučivat će poslijepodne saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je “rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba, koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari