Pratite nas

Hrvatska

Plenković i Turk otvorili su novouređeni Trg Franje Tuđmana i otkrili spomenik prvom hrvatskom predsjedniku

Objavljeno

na

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk otvorili su u subotu navečer novouređeni Trg Franje Tuđmana i otkrili spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, poručivši kako je Tuđmanov doprinos jedan od temelja moderne Hrvatske države.

Čestitajući građanima Zaprešića na novouređenom trgu predsjednik Vlade kazao je na prigodnoj svečanosti kako se Zaprešić izrazito razvio proteklih godina te je, uz Veliku Goricu, postao jedan od najvažnijih gradova Zagrebačke županije.

Zaprešić je, rekao je Plenković, naslonjen na naš glavni grad ali je i grad mladih ljudi, poduzetnika te grad sa svojim veleučilištem i s novim generacijama koje uživaju u svom gradu.

“Siguran sam da će ovaj trg, posvećen našem prvom predsjedniku Franji Tuđmanu, biti mjesto okupljanja, zajedništva i druženja. Cijenim sve što je prvi hrvatski predsjednik učinio za neovisnost Republike Hrvatske, za njezino međunarodno priznanje, oslobađanje okupiranih područja, a iznad svega državničku mudrost u tim prijelomnim i slojevitim 90-im godinama, da bude predvodnik demokratskih procesa i da trasira put za one koji su došli nakon njega, realizirali naše članstvo u Europskoj uniji i NATO-u”, rekao je Plenković.

Poželio je da se Zaprešić razvija kao prosperitetan grad te se nakon otkrivanja spomenika zadržao u kratkom razgovoru s građanima Zaprešića.

Direktno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Jandroković pojasnio zašto nije prekinuo današnju sjednicu Hrvatskog Državnog Sabora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pojasnio je zašto nije prekinuo sjednicu na kojoj su se u srijedu mogle čuti prijetnje , psovke, a oporba je 40-tak minuta ometala rad lupanjem o saborske klupe

‘Danas je oporba očito željela izazvati prekid sjednice ili su željeli onemogućiti raspravu o proračunu za 2018. godinu. Poslužili su se metodama dosad neviđenim u Hrvatskom saboru, sve je tu bilo na kraju začinjeno i fizičkim prijetnjama pojedinih zastupnika iz oporbe i psovkama.

Odlučio sam se ne prekidati sjednicu i dopustiti građanima da vide tko je kakav, tko brine o onome što je njima zanimljivo, a mislim da je proračun za 2018. zanimljiv svima, a kome je stalo do jeftinih atrakcija, spektakla, senzacionalizma, gdje više nije važno što je sadržaj nego isključivo neka ridikulozna forma. Htio sam jednostavno da ljudi to vide’, kazao je za RTL.

Podsjetimo, dio oporbenih zastupnika lupalo je po klupama onemogućavajući bilo kakvu raspravu. Kreši Beljaku je isključen mikrofon kada je bez dopuštenja došao za govornicu,  Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom je snimao govornike.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari