Connect with us

Hrvatska

Plenković u Koprivnici: Ministri idući tjedan po županijama predstavljaju NPOO

Objavljeno

on

Foto: Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je u Koprivnici rekao da će resorni ministri sljedećega tjedna po županijama predstaviti detalje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i projekte koji su dio njega.

“Sad smo u fazi finalnog usuglašavanja s Europskom komisijom i vjerujem da će kroz idućih 15 dana plan biti konačno završen, rekao je Plenković.

On se danas sastao s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom, inače predsjednikom Mreže nezavisnih lista te s HDZ-ovim kandidatima za načelnike i gradonačelnike podravsko-prigorskih općina i gradova. U pratnji je bila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Istaknuo je da je HDZ je spreman na nove izazove, a da Vlada nastavlja podupirati regionalni razvoj Hrvatske. ‘To smo učinili ovdje i s fiskalnom decentralizacijom u protekle četiri godine u odnosu na razdoblje prije 2017., županije, gradovi i općine ovdje imaju 108 milijuna prihoda više nego ranije. Ugovoreno je tri milijarde kuna projekta iz EU fondova, rekao je premijer Plenković te dodao kako se nastavlja gradnja željezničkog pravca prema Mađarskoj kao i brze ceste između Koprivnice i Križevaca.

Na novinarsko pitanje smatra li primjerenim prijedlog Nadzornog odbora Podravke o isplati dividende od devet kuna po dionici, s obzirom da je država pojedinačno njezin najveći dioničar, a pred tom kompanijom su velike investicije, predsjednik Vlade je rekao da nije danas bio u toj tvrtki. Kako je istaknuo, zna da je u posljednjih nekoliko mjeseci skočila cijena dionica te da su povećane plaće radnika u pogonima pa da Podravka zahvaljujući svojem poslovanju ostvaruje dovoljno dobiti i za ulaganja i za plaće i za isplatu dividende.

Novinare je zanimalo i hoće li predsjednica Podravkine Uprave Martina Dalić ponovno otvoriti nekadašnju Podravkinu klaonicu te pekaru koje su zatvorene u vrijeme kada je tvrtku vodio SDP-ov Zvonimir Mršić, a premijer je rekao da ne ulazi u operativno poslovanje tvrtke, ali je zadovoljan poslovnim rezultatima i povećanjem plaća radnika.

“Meni su važni ukupni rezultati, da radnici imaju veće plaće, da Podravka i dalje bude motor i kičma gospodarskoga razvoja Koprivničko-križevačke županije, ne samo ovdje nego i u Varaždinskoj županiji i Istri odakle su kooperanti. Ono što sam zadnji put čuo, imam dojam da je Podravka na dobrom putu”, odgovorio je.

Ponovio je da će od sljedećega tjedna na raspolaganju svim županijama biti znatno više količine cjepiva, oko 350.000 doza tjedno i da će se do kraja lipnja moći cijepiti svi koji to žele. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari