Connect with us

Hrvatska

Plenković: U okruženju imamo visoki rast oboljelih, moramo biti oprezni

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj i dalje relativno dobra, ali se u zadnja tri tjedna nešto pogoršala, zbog čega apelira na daljnji i dodatan oprez.

“Situacija nam je i dalje relativno dobra, ali vidimo da se u zadnja tri tjedna situacija s novozaraženima nešto pogoršala”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Šesti smo najniži po tjednoj incidenciji u EU-u, osmi najniži po stopi tjedne smrtnosti. Imamo najnižu tjednu incidenciju u Srednjoj Europi i mediteranskoj Europi, naveo je.

S obzirom da se u našem okruženju vidi dosta visok rast (u Italiji, Mađarskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji), Plenković je poručio da nas to mora voditi većem oprezu s obzirom da smo popustili mjere.

“Sada je izrazito važno da novi kontekst društvenog života prati i veća osobna odgovornost”, naglasio je.

Porast je novozaraženih i u jadranskim županijama. Zajednička je namjera da osiguramo turističku sezonu, zato je važno da ljudi i dalje budu oprezni i pridržavaju se preporuka i mjera u nastojanju da trend koji smo imali držimo stabilnim i da možemo dalje gledati kako osigurati pune gospodarske aktivnosti, dodao je.

Plenković je istaknuo da je jučer održan sastanak s predstavnicima Ženske sobe na kojem je dogovoreno da se ide u izradu Nacionalne strategije za suzbijanje seksualnog nasilja. Nositelj dokumenta bit će Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uz participaciju drugih resora.

U sklopu izmjena Kaznenog zakona ići će se ka redefiniranju procesuiranju kaznenog djela spolnog uznemiravanja, te će ono biti gonjeno po službenoj dužnosti, najavio je premijer. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari