Connect with us

Politika

Plenković u Požegi o štetama nakon nevremena pa na ‘Zlatnim žicama Slavonije’

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je u Požegi s vodstvom grada i županije razgovarao o sanaciji šteta nastalih tijekom dva nevremena koja su poharala taj kraj u lipnju i srpnju, a potom je nazočio završnoj večeri festivala tamburaške glazbe “Aurea fest” -“Zlatne žice Slavonije”.

“Vlada je odmah stala iza županije i svih gradova gdje su se dogodile štete i osigurala sredstva iz resornog ministarstva. Razgovarat ćemo i o uobičajenim temama razvoja gospodarstva”, rekao je Plenković uoči sastanka s požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić i požeškim gradonačelnikom Željkom Glavićem.

Za teško stradalo područje u toj županiji Vlada je, kazao je, dodijelila 20 milijuna kuna. U prvom krugu prikupljeni podaci govore da su bujice krajem lipnja i razorna tuča početkom srpnja na obiteljskim kućama, poljoprivrednim kulturama i gospodarskim objektima napravili štetu u visini od 70 milijuna kuna.

U pratnji Plenkovića u Požegi su bili i ministar obrane Mario Banožić te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR