Connect with us

Hrvatska

Plenković o Filipoviću: ‘Iz zadnjih napada vidi se da smeta protukandidatima’

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković upisao se u knjigu žalosti u Gradskom poglavarstvu u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

“Danas smo ovdje kako bi se kao Vlada upisali u knjigu žalosti u povodu smrti Milana Bandića. Bio je na ovoj funkciji dva desetljeća. Doprinosio je razvoju grada, imao je veliku životnu energiju i entuzijazam i radio je za grad. Njegov odlazak je bio nagao i želim mu zahvaliti na svemu onome što je dobro učinio za Zagreb, Zagrepčanke i Zagrepčane”, kazao je Plenković.

Plenković je komentirao informaciju koja je izašla u javnost da će HDZ promijeniti kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Kazao je da kandidatura Davora Filipovića nije upitna.

– Nema nikakve trunke istine da bi HDZ dovodio u pitanje kandidaturu Davora Filipovića. U samo dva tjedna doživio je tri indikativna napada. PRvi je fabriciranje lažnog intervjua s lažnom naslovnicom, to znači da njegova kandidatura nekome jako smeta pa ga lažnim informacijama želi dekredibilizirati. Onda je doživio puštanje u javnost lažne navodne interne ankete HDZ-a koja bi kao za njega bila nepovoljna i to znači da njegova kandidatura jako muči. Zadnje, umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika u eter se pušta lažna spekulacija na temelju navodnih, a opet lažnih razmatranja unutar HDZ-a o promjeni kandidata, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

– Tri pokušaja da se lažnim informacijama dekredibilizira njegovu kandidaturu po meni ukazuje na to da čovjek koji je doktorirao ekonomiju s 26 godina, koji je četiri godine bio agilan zastupnik u Gradskoj skupštini, koji je u prva dva tjedna pokazao koliko je kompetentan i koliko vidio viziju i rješenja za Zagreb smeta protukandidatima. Mogu jasno reći da on ima čvrstu potporu HDZ-a, ne samo vodstva nego i gradske organizacije. Vjerujem da će u poštenoj, a ne kampanji punoj lažnih informacija, pridobiti povjerenje Zagrepčana, dodao je.

Upitan na čemu bi se trebale temeljiti programi kandidata u utrci za gradonačelnika Zagreba, premijer je poručio:

– Svaka kampanja treba konstruktivna, kampanja treba biti o budućnosti Zagreba, o tome što svaki od kandidata može učiniti da Zagreb bolje funkcionira i da građani bolje žive.

Upitan hoće li Milan Bandić ostati upamćen kao pozivan ili negativan političar, Plenković je rekao da je Zagreb u 20 godina koliko je Bandić bio gradonačelnik bitno drugačiji te da to dovoljno pokazuje koliko je dobroga nastojao učiniti za grad.

– Svatko tko je u politici ima i dobre i manje dobre strane. Vrijeme će pokazati sve, mislim da se iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom, rekao je.

Osvrnuo se i na odlazak Cice Kranjčara.

– Cico je bio veliki igrač i trener, legenda Dinama. Upućujem obitelji i prijateljima izraze sućuti, rekao je.

Filipović: Teze da neću biti kandidat HDZ-a su promašene, imam čvrstu podršku

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari