Connect with us

Politika

Plenković uoči Dana sjećanja: Treba otkloniti sve pokušaje podjela

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje., da je potrebno otkloniti sve pokušaje podjela i da bi politički egzibicionisti trebali svoje političke poteze ostaviti za neke druge dane kada im se to može tolerirati.

“Treba otkloniti sve pokušaje podjela u hrvatskom nacionalnom biću uoči ovog dana. Vukovar je za sve svetinja, simbol otpora i svjetionik hrvatske slobode”,  kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Vukovar koji ima posebno mjesto u srcu svakog Hrvata treba, poručio je, biti mjesto zajedništva, a ne pogubnih podjela, mjesto pijeteta, a ne nedostojnog huškanja, mjesto dostojanstva, a ne politikantstva, te mjesto nacionalnog jedinstva, a ne lokalnog svojatanja.

“Sve to govorim uz osudu onih koji su se očito pokazali nedoraslim političarima pa žele na račun Vukovara raditi neko profiliranje svojih političkih stranaka. To se ne radi, Vukovar ne smije biti grad koji dijeli Hrvate nego grad koji okuplja. On pripada Vukovarcima, ali i cijeloj Hrvatskoj i hrvatskom narodu”, rekao je Plenković.

Dodao je da želi da obilježavanje Dana sjećanja prođe u jedinstvu i dostojanstvu uz poruku da bi “politički egzibicionisti trebali svoje političke poteze ostave za neke druge dane kada im se to može tolerirati, ali nikako ne onda kada su svi takvi pokušaji neprimjereni”.

Zajedno s Berošem jutros posjetio Banožića

Plenković je rekao i da je zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošom jutros posjetio bivšeg ministra obrane Marija Banožića “koji je i dalje teško ozlijeđen i nalazi se u jedinici intenzivne skrbi, ali se, prema informacijama liječnika postupno oporavlja”.

“Mi mu želimo brz oporavak”, dodao je.

Novom ministru obrane Ivanu Anušiću zaželio je dobrodošlicu u Vladi, istaknuvši  uvjerenje da će temeljem bogatog političkog iskustva u dosadašnjem radu “itekako pridonijeti radu vlade i voditi na najbolji mogući način Ministarstvo obrane”.

“Jer, u ovim globalnim, europskim, regionalnim sigurnosnim okolnostima, Ministarstvo obrane itekako je važno za Hrvatsku”, poručio je, navevši, da je u proteklih nekoliko godina proračun obrane povećan za više od 600 milijuna eura. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas