Connect with us

Kronika

Plenković uputio sućut libanonskom premijeru Hassanu Diabu

Published

on

Foto: AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je u srijedu sućut predsjedniku libanonske vlade Hassanu Diabu i libanonskom narodu, u povodu tragičnog gubitka velikog broja ljudskih života i materijalnih šteta koje je prouzročila snažna eksplozija u Bejrutu.

“Duboko nas je potresla vijest o razornoj eksploziji u bejrutskoj luci u kojoj su izgubljeni brojni ljudski životi, a tisuće ljudi je ozlijeđeno te ostalo bez svojih domova”, kaže u svojoj poruci premijer Plenković.

“U ime hrvatskog naroda, hrvatske vlade i svoje osobno upućujem izraze iskrene sućuti Vama i cjelokupnom libanonskom narodu, osobito obiteljima stradalih te svim ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak”, dodao je premijer.

U bejrutskoj luci u utorak je došlo do katastrofalne eksplozije u kojoj je poginulo više od 100 ljudi, tisuće su ozlijeđene a gotovo 300.000 je ostalo bez krova nad glavom.

Točan uzrok eksplozije još treba utvrditi, ali zasad se govori da je do nje moglo doći zbog 2750 tona gnojiva na bazi amonijevog nitrata, koje je bilo uskladišteno u luci bez odgovarajućih sigurnosnih mjera.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari