Connect with us

Hrvatska

Plenković: ‘Večeras hrvatski teritorij postaje jedinstven’ – Milanović: ‘Dobro je da je most sada ovdje’

Objavljeno

on

Povijesno spajanje posljednjeg dijela Pelješkog mosta održat će se u srijedu u kasnim večernjim satima. Lokalci najavljuju feštu i vatromet. Dolazi većina članova Vlade, ali ne i predsjednik Republike, a očekuje se 200-tinjak uzvanika.

Sam dovršetak ugradnje tog zadnjeg elementa očekuje se do 23 sata.

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je večeras na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka na Korčuli. U svom prigodnom obraćanju osvrnuo se i na izgradnju Pelješkog mosta, koji će skratiti putovanje, između ostalog, i do Vela Luke. Podsjetio je kako su planovi i pripreme izgradnje mosta trajale skoro 16 godina što, po njemu, i nije tako dugo za tako veliki projekt.

“O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godina. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje”, rekao je predsjednik Milanović.

Premijer će spajanje hrvatskog kopna gledati na mostu. “Ovo je veliki dan. Najveći će biti kad se zapravo otvori. Ovo je mala uvertira”, rekao je Andrej Plenković.

Prije svečane ceremonije najavljena je izjava premijera Andreja Plenkovića. Na svom je Twitteru uoči svečanosti Plenković objavio: “Večeras hrvatski teritorij postaje jedinstven. Pelješki most povezuje Hrvatsku. Ponosni smo i hvala svima!”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR