Connect with us

Politika

Plenković: Vidjeli smo kako policija nadzire granicu, zahvaljujem im na požrtvovnosti

Published

on

Bio je dobar sastanak s gradonačelnikom Zagreba. Pozicija prema glavnom hrvatskom gradu je da ćemo surađivati na svim projektima, kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković je na početku otvorenog dijela sjednice Vlade zahvalio svima na angažmanu u izradi programa za predsjedanje EU. Rekao je i da je danas pred njim i ministrom financija Zdravkom Marićem aktivan dan jer brane proračun u Saboru stoga je sjednica odrađena vrlo brzo.

Premijer Andrej Plenković se još jednom osvrnuo na predsjedanje EU. “Zahvaljujem svima koji ste pridonijeli izradi našeg programa koji će biti formalno publiciran u prosincu, vrlo sadržajan dokument. Zahvaljujem mladoj studentici Ivi Primorac i njezinom timu na ovom izvrsno izrađenom logotipu koji je prepoznatljiv”, kazao je.

Govorio je i o zelenom svjetlu za Schengen i kazao kako je zajedno s ministrom Božinovićem posjetio granicu na Plešivici u Ličko-senjskoj županiji. “Vidjeli smo kako hrvatska policija nadzire granicu i zahvaljujem na požrtvovnosti hrvatskim policajcima u vrlo zahtjevnim uvjetima”, kazao je.

“Imali smo sastanak s veleposlanicima iz EU i vjerujem da su svi pripremljeni i očekujem puni angažman. Bio je dobar sastanak s gradonačelnikom Zagreba. Pozicija prema glavnom hrvatskom gradu je da ćemo surađivati na svim projektima”, kazao je premijer. “Ministar Marić i ja branimo proračun, imamo aktivan dan, kao što znate”, kazao je Plenković, prenosi Večernji list.

 

Plenković i Božinović tijekom posjeta graničnim policajcima promatrali grupu od 300 migranata blizu granice

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari