Connect with us

Vijesti

Plenković: Osnovni benzin se zamrzava na 11,37, dizel na 11,29 kuna

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da Vlada ponovno zamrzava cijene osnovnih goriva, ali i plavog dizela, zbog izglednog rasta cijena naftnih derivata, i to 11,37 kuna za benzin, 11,29 kuna za dizel i 6,50 kuna za plavi dizel.

Danas se održava i zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Plenković je rekao kako je sastanak o izmjenama Ustava u BiH bio prigoda da Dragan Čović izvijesti o pregovorima u Neumu. “HDZ daje podršku HDZ-u BiH, HNS-u u BiH u pregovorima koji će omogućiti da se uvažava promjene Ustava u predmetima Sejdić-Finci i Ljubić i da se na taj način postigne dogovor o limitiranim promjenama Ustava koje će omogućiti Hrvatima da imaju legitimno izabrane predstavnike”, kaže premijer.

“Poručili smo da je najvažnije zadržati koheziju svih političkih stranaka Hrvata u BiH čime će se omogućiti da se pregovori nastave u konstruktivnom duhu i dođe do rješenje koja će biti prihvatljivo za sve”, kaže Plenković dodajući da je najavljen nastavak pregovora te da daju potporu nastavku tih pregovora.

Ograničava se cijena goriva

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić ranije je rekao da će “Vlada danas reagirati” zbog velikog poskupljenja barela nafte na međunarodnim tržištima. Premijer Plenković je sada rekao kako će Vlada ponovno limitirati cijene eurosupera na postojićeih 10,37 kn, a drizel na 11,29 kn. Ovaj put bit će limitirana i cijena plavog dizela na 6,5 kuna.

“Ovime dajemo još jednu poruku, istina intervencionističku”, kaže Plenković dodajući da na ovaj način Vlada pokazuje da država vodi računa o građanima.

Čovićeve poruke iz Banje Luke

Na pitanje o Čovićevoj izjavi “Čuvajte RS”, Plenković kaže kako misli da je cijela poanta Čovićevog posjeta Banjoj Luci to da je on htio poslati poruku da treba poštivati koncept Daytonskog mirovnog okvira. “Ono što je po meni sljedeći korak je da se u razgovore između stranaka uključe i predstavnici Srba”, kaže Plenković.

“Politika Vlade RH je poštovati Bosni i Hercegovinu i njen integritet”, kaže premijer.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari