Connect with us

Hrvatska

Plenković: Vlada RH nastavlja ulagati u modernizaciju HV-a

Objavljeno

-

Foto: Hina

Vlada RH nastavlja ulagati u modernizaciju Hrvatske vojske i poboljšanje položaja hrvatskog vojnika te razmatra tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, rečeno je na sastanku premijera Plenkovića i ministra obrane Banožića.

Premijer Andrej Plenković danas je sa članovima Vlade održao u Banskim dvorima radni sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i predstavnicima Oružanih snaga RH, na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, priopćeno je u utorak iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku.

Razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, dodaje se u priopćenju.

U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o ovoj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da će Vlada odabrati najbolje rješenje za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao što je i dosad pokazala brigu za modernizaciju Hrvatske vojske, što se prije svega odnosi na kontinuiran rast obrambenog proračuna, poboljšanje statusa i materijalnih prava hrvatskih vojnika te ulaganje u opremu, naveli su iz Ureda predsjednika Vlade RH. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari