Connect with us

Pregled

Plenković: Vrlo vjerojatno odustajemo od F-16

Published

on

Predsjednik Vlade Andrej Plenković za HRT je dao prvi intervju u ovoj godini. Govorio je o brojnim aktualnostima – od afere SMS i odnosa s predsjednicom do nabave borbenih zrakoplova. S premijerom je razgovarala Katarina Periša Čakarun.

Premijer Plenković u intervjuu je rekao da će Vlada vrlo vjerojatno odustati od kupovine izraelskih borbenih aviona F-16 Barak. Smatra da Uljanik i 3. maj imaju budućnost. Naglasio je da postoje zaintersirani i ozbiljni strateški partneri te da Vlada želi partnera koji će doći sa sredstvima i planom.

Istaknuo je da snažno Ministarstvo gospodarstva mora imati vodeću ulogu u industrijskoj politici, ulaganjima, malom i srednjem poduzetništvu, trgovinskoj politici, svemu što pridonosi gospodarstvu. Za 2019. najavio je niz novih reformi. Vjeruje da će HDZ na izborima za EP osvojiti najmanje 5 mandata.

Za aferu SMS rekao je da je riječ o pokušaju bez presedana da se fabriciraju i krivotvore navodne korespondencije najviših pravosudnih dužnosnika, najviših dužnosnika Vlade koje su puštene u eter, kako bi se destabilizirale institucije i stvorila politička kriza.

Odlučan je u tome da svi povezani s aferom moraju odgovarati. Svatko odlučuje o svojoj sudbini, odgovorio je na pitanje o političkoj sudbini Milijana Brkića, koji negira bilo kakvu upletenost u tu aferu. Očekuje nastavak dobre suradnje s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Ocjenjujući 2018., rekao je da se uvijek može bolje te da u novoj godini slijede novi izazovi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari