Connect with us

Politika

Plenković: Za razliku od Milanovića koji vrijeđa sve oko sebe, ja neću komentirati njegovu obitelj

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u utorak u Slunju kako je prvenstveni zadatak Vlade da u uvjetima energetske krize, inflacije, pandemije, rata u Ukrajini s prijetećom gladi u Africi ublažiti udar na hrvatske građane, da se ne dogodi “društveno raspuknuće, odnosno socijalna fraktura.”

Premijer je nakon sastanka Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Slunju rekao kako je za njega važno što je lani zabilježen gospodarski rast, da su optimistična očekivanja u uvjetima 1,6 milijuna zaposlenih ljudi, jer se novac za intervencije države mora moći odnekud uzeti.

Zbog sedmerostruko veće cijene struje u gospodarstvu Plenković je obećao da će se s HEP-om i drugima pronaći modaliteti subvencija za institucije koje moraju funkcionirati.

“Rast cijena struje je enorman. Kilovat sat je sedam puta skuplji nego lani, ne može to sve apsorbirati HEP.  Mi ćemo zajedno sa županijama gledati da sve funkcionira, škole, fakulteti, vrtići, različite druge institucije, pa i sami gradovi “, rekao je premijer u izjavi novinarima.

Na pitanje o fiksiranju cijena goriva i posljedičnom zatvaranju nekih malih benzinskih postaja Plenković je odgovorio da se mora gledati šira slika i interes velike većine građana, da cijena bude prihvatljiva građanima i gospodarstvenicima, a da su oni koji se bave distribucijom naftnih derivata jako dobro poslovali u 2020. i 2021.

Cilj je Vlade, naglasio je Plenković, da se učini sve da ne bude bilo kakve krize s opskrbom naftnih derivata.

Za razliku od Milanovića je ne komentiram privatne, obiteljske stvari 

Premijer Plenković je odbio komentirati slučaj predsjednikove supruge Sanje Musić Milanović, za koju Jutarnji list navodi i da je intervenirala u ocjenjivanje svojeg sina. Kako je rekao, to je privatna ili obiteljska stvar.  To nije radio u niz situacija dosad pa neće ni ovaj put, rekao je. Za razliku od njega, kako je ocijenio, predsjednik Milanović bezočno vrijeđa i njega kao premijera i članove vlade i njegovu majku i pokojnog oca, te da je na taj način “snizio političku kulturu”.

Komentirajući današnju odluku Visokog upravnog suda o nezakonitosti ukidanja mjere roditelj-odgajatelj premijer je rekao da podržava mjere koje idu za tim da se obitelj osnaži, da se pruži potpora onim obiteljima koje odluče imati više djece.

Ovdje, koliko sam uspio na brzinu razabrati, nije problem da neka nova vlast promjeni neku mjeru, nego je pitanje je li takva mjera s obzirom na karakter bila takva da su oni koji su je odlučili uzeti  ipak u životu i nešto isplanirali. A ako isplanirate nešto u životu, odgajati djecu ne možete to baš od danas do sutra, rekao je premijer. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari