Connect with us

Vijesti

PLENKOVIĆ ZAPRIJETIO HNS-u ‘Ne podržite li ovakav proračun, nema preslagivanja, odmah idemo na nove izbore!’

Published

on

Sindikati traže povećanje učiteljskih plaća za 6,11 posto; Vlada nudi ukupno četiri posto – dva odmah (s primjenom od 1. listopada), a još dva posto od 1. lipnja 2020. Dogovora zasad nema, štrajk u školama je počeo, a u “rat” učitelja i premijera Andreja Plenkovića uključili su se i HDZ-ovi partneri iz vladajuće većine, piše Jutarnji List.

HNS uporno tvrdi da će raskinuti koaliciju s HDZ-om ako se povećanje plaća od ukupno šest posto (dva posto odmah, četiri od Nove godine) ne ugradi u rebalans ovogodišnjeg i državni proračun za iduću godinu.

– Bit ćemo strpljivi, čekat ćemo Plenkovićev prijedlog proračuna za 2020. Ako se naši zahtjevi ne ispune, bit ćemo prisiljeni otići iz Vlade. Kompromisa nema – tvrdi izvor iz HNS-a. Kaže kako ipak vjeruje da će sam premijer presjeći i prihvatiti sindikalne zahtjeve, prenosi Jutarnji list.

– Uopće ne razmišljamo hoćemo li imati većinu ako HNS ne glasa za proračun. Sigurno je samo da neće biti nikakvog preslagivanja parlamentarne većine i da smo mi spremni i na izbore – piše  Jutarnji List. Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, komentirajući zahtjeve HNS-a i Bandića, kaže da su to “želje koje nisu u skladu s realnim mogućnostima”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari