Connect with us

Vijesti

Plenkovića će u slučaju spriječenosti mijenjati Tomo Medved

Objavljeno

on

Predsjednik vlade Andrej Plenković odredio je tko će ga mijenjati u slučaju spriječenosti jer u ovom mandatu nije odredio prvog potpredsjednika vlade. Podsjetimo, Plenkoviću je jučer potvrđen koronavirus, nakon što se prvo zarazila njegova supruga.

“Predsjednik vlade odredio je potpredsjednika vlade Tomu Medveda da ga mijenja u slučaju spriječenosti, no zasad za time nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, a predsjednik vlade osjeća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obveze od kuće”, rekao je za portal Index.hr glasnogovornik vlade Marko Milić.

Plenković u ovoj fazi nije dužan izabrati potpredsjednika koji ga mijenja u slučaju spriječenosti, no to je ipak učinio, i to izabravši Medveda kao osobu koja će ga mijenjati ako to bude potrebno.

“Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan”, objavio je jučer glasnogovornik vlade.

“Predsjedniku vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana. Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Plenković je od subote bio u samoizolaciji jer je njegovoj supruzi potvrđena korona nakon što su joj se pojavili simptomi. Prvi nalaz mu je bio negativan pa mu je određena mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana.

Premijer je danas iz samoizolacije vodio sjednicu vlade na kojoj su donesene nove mjere za pomoć poduzetnicima, kao i nove mjere na granicama i kazne za kršenje mjera.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari