Pratite nas

Razno

PMS je PMS je PMS, to je tako kako je, drži gaće kada krene, i nema heroja koji tu može išta napraviti

Objavljeno

na

Predmenstrualni sindrom (PMS) je skup simptoma koji se ciklički pojavljuju ovisno o fazama menstrualnog ciklusa u obliku psihičkih i fizičkih tegoba, a milog mi ciklusa, ja sam sve to gledao na svoje oči, dabogda maznuo čitavu teglu Nutele na eks ako nisam.

PMS je PMS je PMS, nema majci, to je tako kako je, drži gaće kada krene, i nema heroja koji tu može išta napraviti, osim da odmah potpiše kapitulaciju, izvjesi bijelu zastavu, skutri se u kutu stana i šutke podnese uragan.

PMSDžabe ti sva muškost i čelična jaja, nema tog frajera koji se uspješno izborio protiv te nemani, kada mu bolja polovica uđe u te dane u mjesecu.

Možeš ti sto puta biti Vladimir Putin, urlikom postrojavati ergelu mračnih KGB-ovaca, dresirati sibirske tigrove, slati armije u Ukrajinu, možeš biti gvozdeni diktator, ali buraz moj dragi, baš me zanima kako to izgleda kada ti babuška Putin uplovi u PMS, baš me zanima jesi li i tada spodoba od čelika?

Muda labudova, vjerojatno si manji od makova zrna.

Možeš ti sto puta biti Chuck željezni Norris, možeš napraviti sve sklekove, popiti svu vodu iz pipe, možeš sam sagraditi kuću u kojoj si se rodio, možeš pobiti sve bandite i jednom rukom kidati telefonske imenike, ali brate mili, kada šinjorina Norris bude u PMS-u, bome radiš sve što ti se kaže, i nemoj sada petljati da nije tako, znamo i ti i ja da je, da bog da crkli ako nije.

PMS je PMS je PMS, nema majci, to je tako kako je, drži gaće kada krene, gledao sam sve to na svoje oči, i preostaje mi samo izaći s listom prijedloga kako pokušati preživjeti elementarnu nepogodu:

1. Vodi preciznu evidenciju, unaprijed u kalendaru obilježi periode uragana i nekoliko dana ranije se počni spremati za najgore.

2. Kada stvari počnu, odjeni neupadljivu odjeću, zagasitih boja i diskretno se šunjaj po stanu.

3. Ne izgovaraj pogubnu rečenicu – ljubavi, ali ti si u PMS-u – što god se događalo. Ti znaš da je ona u PMS-u, ona zna da je u PMS-u, njezine prije znaju da je u PMS-u, pas cvili u kutu stana i zna da je ona u PMS-u, ali nitko normalan to ne smije izgovoriti. Ako ti slučajno izleti ta pogubna rečenica, slobodno legni u kut pored psa i pokrij se šapama, jer znaš što slijedi.

4. U kulminaciji PMS-a ona leži na kauču s lap topom u krilu, visi na youtubeu i vrti tugaljive pjesme svih postojećih talent show-ova, ili kakve slične gluposti. Zove te da gledaš zajedno s njom. Gledaj, dobri čovječe, sjedi pored nje, napravi izraz lica kao da istinski uživaš u svemu i gledaj, za tvoje dobro. Ne komentiraj previše, jer je sumnjivo, ne komentiraj niti premalo, jer je opet sumnjivo, jednostavno – pokušaj se praviti kao da sudjeluješ u tome, pomogao ti dragi Bog.

5. Dok traje PMS, moraš znati da si uvijek nešto kriv. Uvijek si nešto zgriješio, zato što nisi iznio vreću sa smećem (ništa mi ne pomažeš), ili jesi iznio vreću sa smećem (rekla sam ti da ću ja), ili si kriv zato što ti često zvoni mobitel (znaju li oni da imaš curu?), ili ti telefon niti jednom nije zazvonio (tajiš li ti nešto od mene?), ili si kriv zato što si predložio da odete u kino (zar tebi nije lijepo doma sa mnom?), ili si kriv zato što nisi predložio da odete u kino (nikuda me ne izvodiš).

Uvijek si kriv i to je tako. Nemoj se pokušati pravdati, nemoj ulaziti u rasprave, nemoj raditi nagle pokrete. Nemoj, dobri čovječe, jer ćeš vjerojatno završiti u uglu, pored psa.

6. Urlanje ne možeš izbjeći. Možeš se nadati da će ga biti što manje, ali bit će ga sigurno, urlanja kroz suze, i tu ne možeš ništa napraviti. Ako te sram što susjed sve to čuje, ne brini previše, i susjedova je žena povremeno u PMS-u, urla i ona, brat će te razumjeti.

7. Budi spreman na noćne potrage za dežurnim ljekarnama koje drže sredstva protiv bolova. Lunjat ćeš noću mračnim ulicama.

8. Budi spreman na njen suzni pogled dok šutke sjediš u slastičarnici i gledaš kako jede već treću krišku torte od sira.

9. Budi spreman na njen suzni pogled dok sjedi na rubu kreveta, licem uronjena u dlanove, gleda otvoreni ormar i izgovara – pa ja nemam što za obući. Budi spreman, na to, iako je ormar pun kao šipak.

10. Budi spreman na njeno šaputanje u telefonsku slušalicu, dok zove frendice i jada im se kako si bezosjećajni kreten. Budi spreman na sve to.

PMS je PMS je PMS, nema majci, to je tako kako je, drži gaće kada krene. A ako ti je teško izdržati tih nekoliko dana u mjesecu, ako ti je teško izdržati to pakleno žensko breme, onda se sjeti da smo mi frajeri većinu života ili u pubertetu, ili na ego tripu, ili u krizi srednjih godina, ili u nekoj drugoj vrsti frustracije, sjeti se da valjda niti njima nije lako s nama.

Sjeti se toga, u trenu kada legneš pokraj psa i pokriješ se šapama.

Hrvoje Šalković/dnevnik.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Razno

dr. Stjepandić: Pismo njemačkome veleposlaniku Schultze-u

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski znanstvenik iz njemačkog Bensheima dr. Josip Stjepandić uputio je otvoreno pismo njemačkom veleposlaniku u Zagrebu Thomas E. Schultzeu zbog njegova Twitter statusa o Goranu Beus Richembergu kao članu njemačke zajednice u Hrvatskoj.

Pismo prenosimo u cijelosti: 

Štovani gospodine Schultze,

sa zgražanjem sam primio na znanje Vaš najnoviji Twitter-status, u kojem sliku s hrvatskim zastupnikom Beusom Richemberghom dijelite uz komentar: „Veleposlanik Thomas E. Schultze nakon današnjeg sastanka sa saborskim zastupnikom Beusom Richemberghom: šokiran sam uvredama, napadima i prijetnjama smrću na društvenim mrežama upućenim članu njemačke zajednice u Hrvatskoj i zastupniku Hrvatskog sabora. Osuđujem te napade.“

Svaki imalo razuman čovjek sigurno će Vas poduprijeti u Vašoj osudi svakog nasilja. Unatoč tomu, Vašu poveznicu s gospodinom  Beusom Richemberghom smatram pogrješnom, kontraproduktivnom te vrlo škodljivom za Njemačku.

Dne 28. lipnja 2013, dva dana prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, tadašnja neokomunistička saborska većina donijela je zakon (tzv. Lex Perković), koji je privremeno spriječio izručenje dvojice bivših čelnika udbe Njemačkoj. Nakon prijetnje sankcijama od strane Europske Unije zakon je ipak izmijenjen, dvojica osumnjičenika bili su izručeni te potom na Visokom zemaljskom sudu u Münchenu 3. kolovoza 2016 zbog ubojstva osuđeni na doživotne zatvorske kazne. Obojica osuđenika vođenje postupka označili su korektnim.

Donošenju tzv. „Lex Perković“ slijedila je besprimjerna kampanja blaćenja u očigledno kontroliranim hrvatskim medijima, punim poruge i potcjenjivanja Njemačke.  Jedan od najžešćih zagovornika tzv. „Lex Perković“ bio je gospodin Beus Richembergh u svome svojstvu kao član Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav u hrvatskome Saboru.

Bilo je tako ružno, da se svaki pristojan Hrvat morao crvenjeti od srama!

Samo iz ovog razloga gospodin Beus Richembergh za cijeli svoj vijek diskvalificirao se za bilo koju suradnju s Njemačkom te bi ga se trebalo kloniti kao sugovornika!

Osim toga, gospodin Herr Beus Richembergh je u najmanju ruku  prijeporna osoba, ako je vjerovati mrežnim izvorima. Kao sin muslimansko-bosnjačkog oca i majke Hrvatice u djetinjstvu je nosio majčino prezime Beus, sve dok s 20 godina nije dodao prezime Richembergh. Niti Beus niti Richembergh ne mogu se naći u javno pristupnim popisima njemačkih prezimena. Stoga je neobjašnjivo, kako je on mogao doći do njemačkog podrijetla, pogotovo jer se po iskazu svjedoka neko vrijeme izjašnjavao kao Srbin odnosno Židov.

Dalje je gospodin Beus Richembergh iznova bio optužen da je bio posebno vjerni pristaša jugokomunističkoga režima. Tereti ga se da je prijavio dvije kolegice učenice te nastavnicu zbog školskog rada o junačkoj operi „Nikola Šubić Zrinjski“, zbog čega su one bile progonjene od jugokomunističkog režima. Isto tako ga se tereti, da je kao žbir kodnog imena Odisej radio za udbu.

Sve ove optužbe, koje se lako mogu naći u mreži, prenosim s nužnom rezervom, jer one dolaze iz različitih izvora te su moguće manipulirane na štetu gospodina Beusa Richembergha.

Svakako je znakovito da gospodin Beus Richembergh kao javna osoba nikad nije osjetio potrebu zatražiti ispravak netočnoga navoda, da ne govorim o tome da bi tužio donositelja takvih vijesti. Isto tako nije pokazao krsni list, kojim bi dokazao njemačko podrijetlo.

Stoga moram poći od toga da nisu sve optužbe protiv gospodina Beusa Richembergha neutemeljene.

Naposljetku je gospodin Beus Richembergh uvijek iznova privlačio pozornost napadima na Katoličku Crkvu i njezine vjernike, koji čine 86% pučanstva u Hrvatskoj. Isto tako, on je jedan od „fašizatora“ tj. osoba, koje u javnosti šire pogrješnu sliku o tobožnje rasplamsanome fašizmu u Hrvatskoj. Još dugo će ostati u sjećanju njegova kampanja protiv udruge „U ime obitelji“, samo zato jer su se usudili pokrenuti uspješan referendum za zaštitu braka i obitelji.

Svake godine provedem 20 do 30 dana u Hrvatskoj, gdje posjetim različita mjesta i priredbe, te snimam i mogu Vam pod zakletvom potvrditi da još nisam sreo neku koja bi približno zaslužila oznaku „fašist“.

Iz svih gore navedenih razloga gospodina Beusa Richembergha smatram moralno vrlo prijepornom osobom (kolokvijalno: trovač bunara), koji nema što traziti u društvu njemačkoga veleposlanika!

Istodobno javljeno mi je iz Zagreba da njemačko veleposlanstvo odbija zamolbe za razgovor, kao npr. gospođe Rozalije Bartolić, predsjednice Udruge udovica Domovinskog rata, koja od 14. veljače 2017 uzaludno čeka na termin kod Vas.

Gospođu Bartolić poznajem kao smirenu osobu, koja s ponosom i dostojanstvom podnosi svoju tešku sudbinu. Stoga ne bih znao zašto su vrata njemačkoga veleposlanstva zatvorena za nju, pogotovo što bi puno toga mogla ispričati o stanju u Hrvatskoj.

Vi ste, štovani gospodine Schultze, počinili teške pogrješke, koje se ne bi smjele dogoditi njemačkom veleposlaniku. Da ste moj suradnik, smjesta bih Vas otpustio.

Ovo pismo ću u kopiji poslati Vašim pretpostavljenima, članovima vanjskopolitičkoga odbora njemačkoga Bundestaga te pojedinim zastupnicima u Bundestagu, u očekivanju, da dijele moju kritiku te Vas žurno zamijene drugim veleposlanikom, koji ne će ponosno pozirati s udbaškim žbirom.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati

Razno

Ne zaboravimo ovoga časnog čovjeka – Trebali smo ga u agresorskom ratu, a sada on treba našu molitvu

Objavljeno

na

Objavio

Dragi svi, ne zaboravimo ovoga časnog čovjeka. Trebali smo ga u agresorskom ratu, a sada on treba našu žarku molitvu. Dan posta o kruhu i vodi, čuda čini.

Molimo također i za ostalu petoricu hrvatskih generala čije su sudbine prepuštene onima, koji nisu vrijedni poljubiti pete našim hrvatskim junacima.

Preporučam usrdno neka svećenici prikažu sutra i prekosutra Sv. Misu kako bi Duh Sveti prosvijetlio pamet ‘‘velemožnim’’ haaškim sucima ‘‘ljubiteljima Pravde i Istine’’, pozvao je mons. Vlado Košić.

Uz B.B. ZDS Marija Dubravac, Brisbane

GENERALU PRALJKU

Hranio si me kad sam bio gladan,
Bolestan, smrznut, odbačen i jadan.
Plakao sa mnom i na grud me svij’o,
U svojem domu ljubavlju me grij’o.

Pitao nisi za rod ni za vjeru,
Obasuo me miljem, na svu mjeru;
U srce meko od suhoga zlata
Skrio si bijednog ispaćenog brata.

A ja, Isus Krist, u bližnjemu disah,
Tvoju dobrotu u Knjigu upisah.
Jedan je Praljak, jedna istina,
Jedna Hrvatska sveta Domovina,

Žrtvom junaka sazdana, čuvana,
Mržnjom zlotvora skvrnjena, pljuvana.
Puna je knjiga hrvatskih svetaca,
Od stoljeća sedmog patničkih otaca –

I braće što sudila haaška je neman,
Jer Hrvat domoljub bješe za Dom spreman.
Ah, što je Haag, što li jugo-udba?
Paklena vatra njihova je sudba.

U prokletstvu, s vragom traju im vlasti,
Mriju bez Boga i bez ljudske časti.
A tebe čekaju, hrvatski sine,
Nebeski dvori moje Domovine.

Na križu, patnji, nagradu si steko,
Istinu, Pravdu, branio i reko.
Ne boj se, brate, zločinačke ruke,
I ja sam takve okusio muke!

Blago onima što nevini trpe,
U muci teškoj Božju snagu crpe.
Za tebe čuvam vijenac od lovora,
Živjet ćeš sa mnom sred nebeskih dvora.

Hrvatsku tvoju nitko neće zbrisat –
Hrvat će uvijek ZA DOM SPREMAN disat!

Marija Dubravac, Brisbane

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari