Connect with us

Komentar

Po čemu su slični Vice Vukojević i Viktor Orban?

Published

on

Po čemu su slični Vice Vukojević i Viktor Orbán? Usporedba će se nekima učiniti neprikladnom, ali, eto, danas mi je pala na pamet.

Sjećamo se kako su Vukojevića mediji dugo optuživali da je silovao Bošnjakinju u logoru u BiH, Vesna Pusić je u Saboru zahtijevala od Sanadera da ga isključi iz Ustavnog suda, a kad je ustanovljeno da nedjelo nije učinio i da spomenuta žena ne postoji, nitko mu se nije ispričao.

Prije dva mjeseca Mađarska je radi suzbijanja koronavirusa uvela izvanredno stanje, što je premijeru Orbánu omogućilo da vlada izvršnim uredbama.

Cijela Europa, političari, žene, djeca, drveće… vikala je – diktatura, diktatura, diktatura!

Mađarske vlasti uvjeravale su da će to stanje biti ukinuto čim za to bude uvjeta, ali uzalud. I sada je ukinuto, ali se Orbánu, kao ni svojedobno Vukojeviću, nitko nije ispričao.

Slučajevi nisu slični, ali je u oba slučaja teror medija i nekih ljevičara isti.

Od Francuske revolucije, u kojoj je ljevica dobila ime, laži, izmišljotine, neistinite optužbe, bezrazložno ocrnjivanje protivnika… trajno su obilježje svih lijevih miljea, u diktaturama i demokraciji, na vlasti i u oporbi, a kad se istina ustanovi, šuti se kao da ničega nije bilo.

Milan Ivkošić / Večernji list

Gotovo svi europski mainstream mediji danas govore kako je mađarski državnik Viktor Orban 2015. bio u pravu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari