Pratite nas

Herceg Bosna

Po prvi put u Hercegovini održati će se utrka hrvatske treking lige

Objavljeno

na

Utrka hrvatske treking lige po prvi put u našem kraju u organizaciji outdoor.hr.

Ultra_TrailU subotu 12.07.2014. po prvi put u Hercegovini održati će se utrka hrvatske treking lige.
Očekuje se preko150 natjecatelja iz hrvatske i zemalja regije koji će se utrkivati u tri kategorije po dužini i zahtjevnosti planinskih staza.

Naše društvo je pozvano da se priključi u kontroli natjecatelja na kontrolnim točkama, te naravno svi članovi društva i građani željni izazova mogu se prijaviti kao natjecatelji pa ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se prijave Miroslavu Mihalju na broj 063 284 441 ili se samo pojave te registriraju na licu mjesta prije početka utrke.

Cijeli događaj osiguravaju gorske službe spašavanja u BiH.

Utrka će se održati na području planina Vran i Čvrsnica sa startom u 10,00 sati ispred motela Hajdučke Vrleti na Blidinju.
Cijena sudjelovanja za domaće natjecatelje je 30 KM što između ostalog uključuje printani zemljovid sa stazama i obrok u restoranu Hajdučke Vrleti nakon utrke.
Treking utrke u svijetu i hrvatskoj su veoma popularne i iz godine u godinu imaju sve veći broj poklonika budući da se radi o izazovnom sportu i aktivnosti koja predstavlja spoj izdržljivosti i snalaženja u prirodi.

Po prvi puta Treking liga gostuje u Hercegovini, na Čvrsnici i parku prirode Blidinje!

Čvrsnica treking 2014 / 12.07.2014. / Park prirode Blidinje i Čvrsnica / BiH

Osiguranje utrke na Čvrsnici

Čvrsnica treking osiguravaju Članice GSS-a u BiH (Savez gorskih službi spašavanja):
GSS Široki Brijeg
GSS Jablanica
GSS Foča
GSS Banjaluka
HGSS Čitluk
HGSS Posušje
ISS Mostar
HGSS Mostar

hpd-prenj1933.ba / kamenjar.com
Mapa staze (klik za veću…)
Cvrsnica_treking_2014_map_webs
hpd-prenj1933.ba / kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Herceg Bosna

Mještani pograničnih područja u ZHŽ-u i RH traže izuzimanje od samoizolacije

Objavljeno

na

Objavio

Stanovnici BiH koji dolaze iz Zapadnohercegovačke županije, odnosno Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja te općina i gradova u Hrvatskoj – Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča pokrenuli su online peticiju kojom od Vlade ZHŽ-a, Vlade RH, Uprave civilne zaštite ZHŽ-a te Nacionalnog kriznog stožera RH da za njih ne uvode mjere samoizolacije, piše Večernji List BiH

– Ovim putem, a u povodu najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH, tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije pri ulasku u RH izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH zbog extremno dobre epidemiološke situacije u toj županiji kao da se i žiteljima gore navedenih gradova iz RH dopusti ulazak na teritorij ZHŽ-a bez obveze odlaska u samoizolaciju pri povratku u RH .

Gore navedene navode možete provjeriti u svakodnevnoj statistici novozaraženih i trenutačno zaraženih u ZHŽ-u te se uvjeriti u nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju.

Kako ne bi došlo do zloporabe, uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u njima posljednjih godinu dana – navodi se u tekstu online peticije te dodaje kako i Grad Čapljina, iako je u Hercegovačko-neretvanskoj, a ne u Zapadnohercegovačkoj županiji, ima svega dva zabilježena slučaja zaraze koronavirusom pa su navedeni u peticiji zamoljeni da se uzme u obzir kako su i mještani toga grada čije područje također graniči s RH oslobode mjera samoizolacije ako budu uvedene za putnike koji iz BiH ulaze u Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Brigada HVO-a ‘kralj Tomislav’ obilježila 28. godišnjicu osnivanja

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je vojni kapelan fra Mario Ostojić nakon čega je u Duvanjskoj bazilici održana misa. 

U povodu 28. godišnjice utemeljenja brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada, u ponedjeljak su, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ispred spomen obilježja u Tomislavgradu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada i Hercegbosanske županije, Oružanih snaga BiH, općinski i županijski predstavnici vlasti te izaslanstvo MUP-a i Uprave za pitanje branitelja HBŽ-a.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je vojni kapelan fra Mario Ostojić nakon čega je u Duvanjskoj bazilici održana misa.

Inače, godišnjica ratne brigade kralja Tomislava svake se godine obilježava u sklopu duhovno-kulturne manifestacije “Dani sv. Nikole Tavelića” koja je ove godine otkazana iz epidemioloških razloga, stoga je samo za vjernike organizirano služenje misa devetnica i misa za branitelje.

Kroz bigadu “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada, prema službenim evidencijama od 1992. do 1995. prošlo je više od pet tisuća bojovnika, a o težini njihovog ratnog puta govori podatak od 117 poginulih. (Fena)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari