Connect with us

Reagiranja

Željka Markić: Pobačaj nije temeljno ljudsko pravo

Objavljeno

-

Željka Markić u subotu je gostovala u RTL Danas, gdje je komentirala današnji prosvjed inicijative “Hod za život”.

[ad id=”93788″]

Nakon što je uvodna reportaža završila, Željka Markić je prigovorila voditeljici RTL-a Danas, Ani Brdarić Boljat. Prvo je komentirala aktivisticu koja je uhićena jer je pokušala zaustaviti kolonu Željke Markić.

“Gospođa je očigledno uspjela, jer joj je Vaša televizija dala ovoliku minutažu. Koliko ste snimali drugu stranu, a koliko našu povorku? Vašu televiziju doživljavamo kao skloniju baš toj opciji”, krenula je Markić.

Brdarić Boljat upozorila je kako su prikazane izjave obje strane te kako su iz RTL-a Danas pokušali kontaktirati i HDZ.

“Nastojimo biti objektivni”, rekla je voditeljica.

“Niste, niste. Niste objektivni. Bilo je 15.000 ljudi na prosvjedu, vi govorite o 7000. Dodatno, rekli ste da smo okupili ljude iz cijele Hrvatske, a većina je bila iz Zagreba. Zabrinjavajuće je kad mediji promoviraju ovakvo ponašanje kao kod te žene, da se pokušava zaustaviti kolonu, kao što su (zabrinjavajući) i pokušaji medija da to prikažu kao nešto simpatično”, istaknula je Markić.

“Ona ima pravo na izbor”, rekla je voditeljica.

“Ona ima pravo na informirani izbor”, ubacila je Markić.

“Pobačaj nije temeljno ljudsko pravo. Znanost se slaže da život počinje sa začećem. Mislim da je to važna tema i da je u demokratskom društvu koje Hrvatska postaje važna različitost mišljenja. Danas smo organizirali hod podrške za život, čovjek je najveća vrijednost. Hrvatsko društvo treba učiniti konkretne mjere da žene koje žele imati djecu, da to učine na dostojanstven način. Mora se mijenjati statistika da 20 posto žena gubi posao kad kažu da su trudne”, rekla je Markić, prenosi RTL.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari