Pratite nas

Reagiranja

Željka Markić: Pobačaj nije temeljno ljudsko pravo

Objavljeno

na

Željka Markić u subotu je gostovala u RTL Danas, gdje je komentirala današnji prosvjed inicijative “Hod za život”.

[ad id=”93788″]

Nakon što je uvodna reportaža završila, Željka Markić je prigovorila voditeljici RTL-a Danas, Ani Brdarić Boljat. Prvo je komentirala aktivisticu koja je uhićena jer je pokušala zaustaviti kolonu Željke Markić.

“Gospođa je očigledno uspjela, jer joj je Vaša televizija dala ovoliku minutažu. Koliko ste snimali drugu stranu, a koliko našu povorku? Vašu televiziju doživljavamo kao skloniju baš toj opciji”, krenula je Markić.

Brdarić Boljat upozorila je kako su prikazane izjave obje strane te kako su iz RTL-a Danas pokušali kontaktirati i HDZ.

“Nastojimo biti objektivni”, rekla je voditeljica.

“Niste, niste. Niste objektivni. Bilo je 15.000 ljudi na prosvjedu, vi govorite o 7000. Dodatno, rekli ste da smo okupili ljude iz cijele Hrvatske, a većina je bila iz Zagreba. Zabrinjavajuće je kad mediji promoviraju ovakvo ponašanje kao kod te žene, da se pokušava zaustaviti kolonu, kao što su (zabrinjavajući) i pokušaji medija da to prikažu kao nešto simpatično”, istaknula je Markić.

“Ona ima pravo na izbor”, rekla je voditeljica.

“Ona ima pravo na informirani izbor”, ubacila je Markić.

“Pobačaj nije temeljno ljudsko pravo. Znanost se slaže da život počinje sa začećem. Mislim da je to važna tema i da je u demokratskom društvu koje Hrvatska postaje važna različitost mišljenja. Danas smo organizirali hod podrške za život, čovjek je najveća vrijednost. Hrvatsko društvo treba učiniti konkretne mjere da žene koje žele imati djecu, da to učine na dostojanstven način. Mora se mijenjati statistika da 20 posto žena gubi posao kad kažu da su trudne”, rekla je Markić, prenosi RTL.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari