Connect with us

Politika

Pobuna u HNS-u: Predrag Štromar SDP-u prijeti izlaskom iz koalicije

Objavljeno

on

Samo par dana prije nego što su šefovi SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a trebali u subotu u Čakovcu potpisati predizborni sporazum Narodne koalicije u dijelu HNS-a dogodila se pobuna.

 [ad id=”93788″]

Varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar revoltiran je ponašanjem SDP-a i prijeti izlaskom HNS-a iz koalicije i samostalnim nastupom te stranke na izborima piše Večernji list. Dobili smo dosta lošiju ponudu od one koju smo s SDP-om pregovarali i koju zaslužujemo. Mislimo da ćemo bez SDP-a dobiti dovoljno saborskih zastupnika da odlučujemo tko će nakon izbora upravljati Republikom Hrvatskom. Konkretno, u 3. izbronoj jedinici (Zagorje, Varaždin, Međimurje) umjesto šest mjesta na listi sada nam SDP nudi pet. Kako se zna da nas dva župana, Matija Posavec i ja, nećemo biti u Saboru to znači da HNS može maksimalno dobiti tri zastupnika u toj izbornoj jedinici, bez obzira na preferencijalne glasove.

To je omalovažavanje HNS-a – rekao je Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a.

Drugim riječima, Štromar tvrdi da HNS u toj izbornoj jedinici ima toliku snagu da bi preferencijalnim glasovima, da im SDP i dalje ostavlja šest mjesta na listi, uspio uz tri sigurna u Sabor progurati još jednog HNS-ovca preferencijalno. No, tu treba biti oprezan da li je ovo rat između HNS-a i SDP-a ili unutarstranački rat HNS-a i sjeverozapadne Hrvatske protiv predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka.

Naime, vrlo je znakovito da nam se šef HNS-a Ivan Vrdoljak večeras nije javljao niti na opetovane pozive niti na poruke u kojima smo mu jasno dali do znanja što nam je Štromar rekao.

Iz toga zaključujemo da, iako je Štromar zamjenik predsjednika HNS-a, zasad njegove prijetnje o samostalnom izlasku HNS-a na izbore ne možemo tunmačiti kao službeni stav te stranke.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR