Pratite nas

Komentar

Počasni bleiburški vod hvali predsjednicu: Pokazala je da je predsjednica svih građana RH!

Objavljeno

na

Čvrsto vjerujemo u ispravnost njezinih odluka, poštujemo njezin najviši državni autoritet i osobni moralni integritet, navode u PBV-u.

Počasni bleiburški vod, koji je organizator središnje komemoracije Bleiburškim žrtvama i žrtvama Križnoga puta u subotu na Bleiburškom polju, u petak je priopćio kako je predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, poklonivši se žrtvama svih totalitarnih sustava, i u Jasenovcu i na Bleiburgu, pokazala iznimnu državničku vrlinu te je potvrdila da je stvarna predsjednica svih građana Republike Hrvatske.

[ad id=”68099″]

Ističu u priopćenju kako je Počasni bleiburški vod (PBV), neovisno o bilo čijim očekivanjima, koja su ljudska i razumljiva, ponosan na hrvatsku predsjednicu koja svoje odluke donosi mudro i odmjereno, razmišljajući o boljoj budućnosti zemlje, temeljene na svenacionalnom zajedništvu.

Čvrsto vjerujemo u ispravnost njezinih odluka, poštujemo njezin najviši državni autoritet i osobni moralni integritet, navode u PBV-u.

Predsjednica Grabar-Kitarović jučer je posjetila Bleiburško polje, položivši cvijeće i zapalivši svijeću pred spomenikom Bleiburškim žrtvama, a na sutrašnjoj središnjoj komemoraciji na Bleiburškom polju u povodu 70. obljetnice bleiburške tragedije, bit će njena posebna izaslanica Bruna Esih.

Počasni bleiburški vod navodi kako je “vladajuća većina u Hrvatskom saboru 2012. godine ukinula dugogodišnje pokroviteljstvo nad komemoracijom Bleiburškim žrtvama i žrtvama Križnoga puta, kao i materijalna sredstva potrebna za njezino organiziranje”.

Ocjenjuju da je na taj način “nanesena iznimna nepravda hrvatskom narodu, simbolici njegova stradanja i sjećanju na sve žrtve jugokomunističkog totalitarnog sustava”.

Istodobno, ističu u priopćenju, “na najvećoj nacionalnoj razini i s materijalnom potporom nastavile su se održavati komemoracije žrtvama drugog totalitarnog sustava, čime je vladajuća većina pokazala da nema političku volju provesti svoju civilizacijsku i međunarodnu obvezu o osudi svih totalitarnih sustava, bez razlika”.

Nakon izbora predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Počasni bleiburški vod obratio joj se sa zamolbom da preuzme visoko pokroviteljstvo nad komemoracijom na Bleiburškom polju, što je ona spremno i prihvatila, dodaju iz PBV-a.

Tako je ispravljena nepravda počinjena 2012. godine, a u zamolbi Počasnog bleiburškog voda nije se spominjala i nazočnost predsjednice Republike na komemoraciji, navode u priopćenju.

Iz PBV-a također podsjećaju da se predsjednica Republike jednako spremno poklonila i žrtvama Jasenovca.

“Klanjajući se žrtvama svih totalitarnih sustava pokazala je iznimnu državničku vrlinu te je potvrdila da je stvarna predsjednica svih građana Republike Hrvatske”, naglašavaju u priopćenju.

Ističu kako je Počasni bleiburški vod, neovisno o bilo čijim očekivanjima, ponosan na hrvatsku predsjednicu Grabar-Kitarović koja svoje odluke donosi mudro i odmjereno, razmišljajući o boljoj budućnosti zemlje temeljene na svenacionalnom zajedništvu.

Zbog svega navedenoga iz PBV-a mole građane Republike Hrvatske, uključujući medije, da “državničke odluke predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović pokušaju razmatrati izvan vlastitih osobnih očekivanja i osjećaja ili parcijalnih interesa”.

Grabar-Kitarović: Zločin je zločin i ne može se opravdati nijednom ideologijom

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zapalila je jučer svijeće i položila cvijeće kod spomen obilježja na Bleiburškom polju, u Macelju i u Teznom, odavši počast žrtvama Križnog puta ubijenima u tragičnim događajima iz svibnja 1945. godine.

“Završetak Drugoga svjetskog rata i pobjeda nad nacizmom, kojoj je velik obol dao i hrvatski narod, označili su početak jednog od najtragičnijih poglavlja hrvatske povijesti. U samo nekoliko poslijeratnih mjeseci ubijeno je ili od mučenja i iscrpljenosti stradalo mnoštvo zarobljenih vojnika i civila. Njihov točan broj ni do danas nije utvrđen, jer su žrtve skončale na više stotina mjesta, na područjima nekoliko država, bez suda i dostojnoga pokopa”, poručila je predsjednica države Grabar-Kitarović.

“Zločin je zločin i nijednom se ideologijom ne može opravdati. Zato su mjesta stradanja i patnje ujedno mjesta pijeteta i spomena na sve žrtve, ali i opomena našem i budućim naraštajima koliko je važno bdjeti nad istinskom vrednotom svakog ljudskog života te koliko je važno promicati duh demokracije i suživota kao jamstva mira i bolje budućnosti”, navela je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović nedavno je i Jasenovac posjetila tri dana prije službenog komemorativnog skupa. Položila je vijenac i zapalila svijeću, te poručila kako to nije mjesto za politiziranje nego za tiho odavanje počasti žrtvama duboke tragedije. Na službenoj komemoraciji u Jasenovcu bio je njen posebni izaslanik Branko Lustig.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivkošić: Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga

Objavljeno

na

Objavio

Škoro ni lijevo ni desno, a može i bez Boga Miroslav Škoro nastavlja u svom stilu pjevušeći – ne dirajte mi vlast, jer ja ću je osvojiti.

Prije predsjedničkih izbora već se vidio na Pantovčaku, govorio je da drugi krug i neće biti potreban, a sad je malo manje siguran u trijumf pa kaže: “Dobijemo li 76 mandata, ni o kakvoj suradnji ni sa kim neću razgovarati.”

Naravno, i dalje na svojim širokim plećima želi ponijeti sudbinu naroda i države, a ima i novost koja se Crkvi i mnogim biračima neće svidjeti.

Pozivajući se na “zdrav razum” u kojem “nema ni lijevog ni desnog” pita se zar je “pritom važno idu li neki među nama u crkvu ili ne?” Ali ako je tako desnicu i Boga isključio ili relativizirao kao svjetonazorsku identifikaciju, ostao je jedan apsolut – Miroslav Škoro.

Kako nema dovoljno vremena za stvaranje novog političkog brenda, najbolje je da “ostanemo pokret” koji će na izbore izaći “pod mojim zaštitnim znakom”.

Sretna nam je politička budućnost, dakle, opet zajamčena, i opet ćemo vidjeti kako Škoro, kao i na predsjedničkim izborima, od svoga biračkog naroda dobiva premalo glasova, kako gubi i kako se gubi u poplavi svojih ambicija kao što se gubi izlivena Drava tražeći se po Osijeku dok se ne vrati u svoje prirodno korito, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr.

Škoro: Na izbore ćemo izaći kao pokret pod mojim zaštitnim znakom

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Objavljeno

na

Objavio

Poznati psihijatar dr. Herman Vukušić osvrnuo se na najnoviji istup predsjednika HSS-a Kreše Beljaka:

BELJAK OPET U ELEMENTU😡

Ne kaže badava narod: “Nitko ne može protiv budale koliko budala može protiv samoga sebe!”

Krešo Beljak, oličenje političkog hubrisa, bahatosti i primitivizma opet je jučer, prilikom godišnje skupštine križevačko-kalničkog HSS-a sa govornice “opleo” po hrvatskim braniteljima.

Beljak je tom prigodom, između ostaloga, rekao “kako je njegov prijatelj Zoran Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca u Savskoj”.

-Da sam bio ministar ili premijer to nepoštivanje zakona, ustava, propisa ne bi trpio 24 sata – rekao je Beljak i napomenuo kako nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner (citat sa portala “Kamenjar”).

Šačica pijanaca???

Kao prvo, kao što sam već naveo u prethodnoj objavi o apsolutnoj depolitizaciji FB inicijative protiv Beljakovog govora mržnje, jedan sam od prvih koji je kritički pisao i govorio o nekim objektivnim negativnostima vezanim za braniteljski prosvjed u (tada) Savskoj 66.

Međutim, svesti jedno opravdano okupljanje nezadovoljne a zaslužne društvene skupine na “šaćicu pijanaca” može samo devijantni i zločesti um koji nema niti malo poštovanja za žrtve Domovinskog rata.

Iako argumenti Beljaku ništa ne znače, ovim putem želim njega i njegove istomišljenike podsjetiti da su prosvjedu u Savskoj prethodila zakidanja prava najtežih ratnih invalida, kao i neodgovorne izjave visokih dužnosnika Ministarstva branitelja po kojima su pripadnici neprijateljske vojske ispadali “otporni heroji” u odnosu na naše branitelje.

Kada je prosvjed počeo, još se tijelo pokojne Nevenke Topalušić nije niti ohladilo, a sa petog kata Ministarstva branitelja ismijavali su se žrtvama Domovinskog rata, kako vojnim, tako i civilnim.

Sve se to moglo čuti na audio zapisu kolegija koji je tadašnji ministar Predrag Matić osobno vodio, a Bojan Glavašević zavijao “Busovača, zdravoooo!”

Grupa “BRANITELJI PROTIV BELJAKA” u nepunih je 24 sata prikupila skoro 1.000 članova bez (za sada) većeg tehničkog i organizacijskog angažmana, a cijelo me jutro zovu ratni prijatelji od Vukovara do Dobrovnika i šalju poruke potpore.

Stoga, ovim putem poručujem Kreši Beljaku da u skoro vrijeme može očekivati ” šačicu pijanaca” u Samoboru, na legalno prijavljenom, mirnom i dostojanstvenom prosvjedu protiv njegovih poruka mržnje i netolerancije.

Ili to smiju samo Rada Borić i Jelena Veljača?, napisao je Vukušić na facebook-u.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari