Connect with us

Herceg Bosna

Počasni građanin: Kiseljak se Bandića nije odrekao

Objavljeno

on

U 66. godini preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i to od posljedica srčanog udara.

Mediji su puni njegovog životopisa i političkog puta a između ostaloga spominju se i titule počasnog građanina Bosne i Hercegovine, Đurđevca, Sarajeva, Srebrenice ali i našeg Kiseljaka.

Počasni građanin Kiseljaka Bandić je postao u srpnju davne 2008. godine a u obrazloženju priznanja navedena je Bandićeva potpora BiH, povezivanje Zagreba i Kiseljaka i pomoć na izgradnji sportske dvorane u Kiseljaku.

Ipak, nakon njegove izjave da se nada da će Bosna i Hercegovina u buduće biti sastavljena od tri entiteta, Sarajevo mu titulu oduzima a slično je pokušano i u Srebrenici. Za Kiseljak pak dvojbe nije bilo: “Nikad nismo bili sigurniji zbog odluke o proglašenju Milana Bandića počasnim građaninom Kiseljaka.

Ponosni smo što smo mu dodijelili ovu titulu i ne pada nam na pamet nikakvo oduzimanje” izjavio je u ožujku te 2014. godine načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić-Ramljak dokazavši kako Kiseljačani za razliku od Sarajeva koje se pokušavalo i pokušava predstaviti kao multietnička sredina svoje odluke ne stavljaju u dnevno politički kontekst niti svojim počasnim građanima dovode u pitanje slobodu mišljenja i govora.

Mišurić-Ramljak je sličnog mišljenja i danas. “Sve moguće stereotipe oko hercegovaca spočitavali su ovom čovjeku. Povijest ali i budućnost su tu da sude svima no Milan Bandić će zauvijek ostati sinonim gradonačelnika Zagreba i neodvojiv dio samog Zagreba.

Hrvatski narod Bosne i Hercegovine mu ostaje zahvalan za svu pomoć i podršku pa tako i općina Kiseljak.

Bio je adresa kojoj smo se uvijek mogli obratiti i čovjek koji je istinski razumio duh BiH ali i političku situaciju ovdje. Neka mu je laka hrvatska zemlja, naš narod ga pamti…” kazao je Mišurić-Ramljak.

(OO HDZ-a BiH Kiseljak)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari