Connect with us

Vijesti

Počela je sezona požara

Published

on

Na Braču izgorjela tri hektara borove šume i niskog raslinja

U požaru koji je u utorak izbio na jugoistočnoj strani otoka Brača izgorjela su tri hektra borove šume i niskog raslinja.

Oštećena je i jedna kamp kućica jer je vatra u jednom trenutku zaprijetila objektima, no, vatrogasci su ih uspjeli obraniti.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca s deset vozila, a iz zraka su im pomagali kanaderi.

Vatrogasci su noć proveli dežurajući uz rubne dijelove požara kako se vatra ne bi ponovno aktivirala.

Na području Omiša u noći na srijedu su izbila tri požara. Gori u Dugom Ratu i u Stanićima, a gorjelo je i na području Brnistre.

dugi_rat12-310713Vatra u Dugom Ratu se približila kućama, ali objekti nisu ugroženi. Vatrogasci su oformili liniju obrane, a oko sedam sati ujutro u pomoć vatrogascima su došli i kanaderi, no, zbog jakog vjetra ne mogu raditi pa su se vratili u bazu.

Vjetar otežava posao i zemaljskim snagama. Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik, kaže, da im je problem taj što požar ne mogu gasiti vatrogasnom tehnikom jer se radi o nepristupačnom terenu bez puteva.

Požar je izbio istovremeno na tri mjesta i to upućuje na sumnju da ga je netko namjerno izazvao. Linija požara u Dugom Ratu duga je oko kilometar, a široka oko 400 metara. Gori borova šuma i nisko raslinje, a nošena burom vatra se brzo širi.

Dignute su sve županijske vatrogasne snage. Na terenu je više od 200 vatrogasaca s 45 vozila, a u pomoć im stižu i snage iz susjednih županija.

Prije podneva u gašenje požara u Dugom Ratu uključila su se i dva kanadera, što je gasiteljima znatno olakšalo posao. Požar je lokaliziran prije 13 sati.

dalmacijanews

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari