Pratite nas

Vijesti

Počela je sezona požara

Objavljeno

na

Na Braču izgorjela tri hektara borove šume i niskog raslinja

U požaru koji je u utorak izbio na jugoistočnoj strani otoka Brača izgorjela su tri hektra borove šume i niskog raslinja.

Oštećena je i jedna kamp kućica jer je vatra u jednom trenutku zaprijetila objektima, no, vatrogasci su ih uspjeli obraniti.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca s deset vozila, a iz zraka su im pomagali kanaderi.

Vatrogasci su noć proveli dežurajući uz rubne dijelove požara kako se vatra ne bi ponovno aktivirala.

Na području Omiša u noći na srijedu su izbila tri požara. Gori u Dugom Ratu i u Stanićima, a gorjelo je i na području Brnistre.

dugi_rat12-310713Vatra u Dugom Ratu se približila kućama, ali objekti nisu ugroženi. Vatrogasci su oformili liniju obrane, a oko sedam sati ujutro u pomoć vatrogascima su došli i kanaderi, no, zbog jakog vjetra ne mogu raditi pa su se vratili u bazu.

Vjetar otežava posao i zemaljskim snagama. Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik, kaže, da im je problem taj što požar ne mogu gasiti vatrogasnom tehnikom jer se radi o nepristupačnom terenu bez puteva.

Požar je izbio istovremeno na tri mjesta i to upućuje na sumnju da ga je netko namjerno izazvao. Linija požara u Dugom Ratu duga je oko kilometar, a široka oko 400 metara. Gori borova šuma i nisko raslinje, a nošena burom vatra se brzo širi.

Dignute su sve županijske vatrogasne snage. Na terenu je više od 200 vatrogasaca s 45 vozila, a u pomoć im stižu i snage iz susjednih županija.

Prije podneva u gašenje požara u Dugom Ratu uključila su se i dva kanadera, što je gasiteljima znatno olakšalo posao. Požar je lokaliziran prije 13 sati.

dalmacijanews

Što vi mislite o ovoj temi?

Vijesti

Predsjednica RH o sabotažama u HDZ-u oko njezine kandidature za drugi mandat

Objavljeno

na

Objavio

Jutros je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala kratku izjavu novinarima nakon sudjelovanja na prvoj međunarodnoj konferenciji na temu domovinske sigurnosti “Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama” .

Nije htjela komentirati medijske napise o sabotažama u vrhu HDZ-a vezano uz njenu predsjedničku kandidaturu.

“Postala sam predsjednicom Republike Hrvatske zahvaljujući povjerenju građana, zahvaljujući radu članova HDZ-a na terenu, zahvaljujući mnogobrojnim volonterima. Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama, piše N1.

Vjerujem da će, kako članovi HDZ-a, tako svi oni ostali koji vjeruju i cijene moj rad, izaći na izbore i dati svoj glas. Ja se osjećam pozitivno i optimistično i isto tako ulazim u razdoblje koje je pred nama,” rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Podsjećamo kako je jučer u središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Razgovarali smo o punoj i snažnoj podršci našoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović i maksimalnom angažmanu svih članova i članica HDZ-a. Također, razgovarali smo o pripremamam sjednica Saboru, smjeru u kojem vodimo Vladu i smjeru u kojem vodimo državu. Na sjednici je bila čvrsta i jasna potpora smjeru koji je osigurao političku stabilnost i snažnije europsko i međunarodno pozicioniranje Hrvatske”, kazao je jučer Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Predsjednica će tijekom puta u SAD posjetiti kćer, obavijestila je Povjerenstvo

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlazi u četvrtak u SAD na Generalnu skupštinu UN-a. No, predsjednica će dio putovanja provesti privatno i to u posjeti kćeri na Harvardu zbog čega je informirala i Povjerenstvo za sukob interesa, nežluzbeno doznaje N1 iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je dopisom od 9. rujna 2019.g. izvijestila Povjerenstvo:

“…želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno.

Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti.
Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane.”, navela je predsjednica.

Povjerenstvo je zahvalilo Predsjednici na dostavljenoj obavijesti te u svom odgovoru navelo da zaprimljena obavijest predstavlja primjer dobre prakse i postupanje u skladu s načelima obnašanja javnih dužnosti te Povjerenstvo smatra da bi bilo uputno da, u cilju podizanja razine transparentnosti te jačanja povjerenja građana u tijela javne vlasti, Predsjednica navedene informacije o boravku u Sjedinjenim Američkim Državama javno objavi na mrežnim stranicama svojeg Ureda.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari