Connect with us

BiH

Počele ekshumacije na Rostovu, na terenu Tužiteljstvo BiH i obitelji nestalih Hrvata Bugojna

Objavljeno

on

Foto: Tužiteljstvo BiH

Odmah po pronalasku posmrtnih ostataka, tvrde, lokacija je osigurana, radovi su obustavljeni 

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine, nalazi se na terenu gdje koordinira rad ovlaštenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije, priopćeno je u četvrtak iz Tužiteljstva BiH. Na lokalitetu Rostova, na temelju zahtjeva Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH, počeo je proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima nestalih osoba.

Na navedenom lokalitetu, prilikom izvođenja građevinskih radova, pronađeni su posmrtni ostaci, kao i dijelovi odjeće i obuće, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama iz proteklog rata. Odmah po pronalasku posmrtnih ostataka, tvrde, lokacija je osigurana, radovi su obustavljeni, te se pribavila potrebna dokumentacija za izvršenje ekshumacije, koja je počela danas.


Prema inicijalnim informacijama, na navedenom lokalitetu mogli bi se nalaziti posmrtni ostaci žrtava hrvatske nacionalnosti sa područja Bugojna, za kojima se traga duže od dva desetljeća, a sudsko-medicinskom obradom i putem DNK analize posmrtnih ostataka, bit će utvrđen točan identitet osoba kojima ostaci pripadaju.

Istražitelj Tužiteljstva BiH, koordinira rad i aktivnosti službenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije, a na lokaciji se nalaze i liječnik patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH i ICMP BiH, te radnici i mehanizacija, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a SBŽ-a.


Istražitelji i osoblje Tužiteljstva BiH, navode, sudjeluju u postupcima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

SDA-ov Selmo Cikotić izabran za ministra u danu kada počinje ekshumacija hrvatskih žrtava u Bugojnu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari