Connect with us

Gonjanje

Počelo kažnjavanje turista koji rezerviraju mjesta na plaži

Objavljeno

-

Španjolsko turističko mjesto počelo je kažnjavati turiste koji si čuvaju mjesto uz more ostavljajući ručnike ili suncobrane na plaži, javlja BBC.

[ad id=”68099″]

Općina Torrox, u blizini Malage na Costi del Sol (Obala Sunca), ima posebnu policijsku jedinicu koja obilazi plaže i plijeni ostavljene predmete. Vlasnici mogu vratiti svoju imovinu tek pošto plate globu od 30 eura.

Gradonačelnik Oscar Medina nije želio navesti iz koje zemlje dolazi najviše prekršitelja. ‘Bilo je dosta nezadovoljstva i frustracije i među mještanima i među gostima. Ljudi dođu u sedam ujutro, ostave svoj ručnik cijeli dan, a dolaze i odlaze kad požele. To nije u redu, neetično je. Ne možete rezervirati mjesto na plaži, to je javni prostor’, rekao je Medina.

Jedan je njemački list nedavno fotografski dokumentirao kako je cijela plaža bila puna ručnika u 8,50 sati ujutro. Ali jedva da je bilo ljudi. Nijemci su za to okrivili Britance koji navodno ustaju čak i u šest ujutro kako bi si rezervirali savršeno mjesto uz more.

U Torroxu kažu da incijativa daje rezultate i da je od uvođenja policijske patrole stanje na plaži mnogo bolje. S obzirom na to da je vrijednost zaplijenjenih ručnika, suncobrana, pa čak i plastičnih stolova, često manja od 30 eura, mjesni list Diario Sur objavio je da otprilike samo pola vlasnika dođe po svoje stvari.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari