Connect with us

Događaji

Počeo 10. Croatia Forum u Dubrovniku

Objavljeno

on

U Dubrovniku je počeo 10. Croatia Forum, koji je ove godine posvećen razvojnoj suradnji kao instrumentu međunarodnih odnosa.

[ad id=”68099″]

Okupio je najveći broj ministara vanjskih poslova do sada, njih čak 25. Na otvorenju skupa pod nazivom “Nova politika razvoja – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji”, uz glavnog tajnika NATO-a Jensa stoltenberga i premijera Zorana Milanovića govore i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, prenosi Hrt.hr

Croatia Forum počeo je prije deset godina kao Croatia Summit, a 2013. promijenjen je format – pozivaju se ministri vanjskih poslova – pa je postao Croatia Forum.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine skup biti posvećen aktualnijim temama. Međunarodna razvojna suradnja važan je instrument za uspostavu suradnje na globalnoj razini, a Croatia Forum je prigoda i za raspravu o ključnim vanjskopolitičkim izazovima koji ugrožavaju razvoj, poput sukoba i terorizma, kao i za ispitivanje načina na koji razvojna suradnja može pridonijeti da se ti izazovi prevladaju.

kolinda i milanović

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari