Počeo Simpozij dječje kirurgije i urologije

0

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović otvorio je jučer u Mostaru 11. simpozij dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem.

na_medicinskom_fakultet_otvoren_xi_simpozij_djecje_kirurgije_i_urologije”Da nam je netko prije 20 godina rekao da će netko ovdje organizirati ovako važan Simpozij, malo tko bi od nas to vjerovao. Hvala svima koji su pomogli u organiziranju XI. Simpozija dječje kirurgije i urologije, a hvala i onim prijateljima koji su pomogli graditi SKB Mostar. Nadamo se da će Sveučilišna klinička bolnica Mostar stabilno koračati naprijed. Ponosan što sam danas ovdje, proglašavam XI. Simpozij dječje kirurgije i urologije otvorenim“, rekao je Čović.

U ime Vlade HNŽ-a punu potporu ovom simpoziju je dao Mladen Bošković, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

“Mislim da je ovo svijetli primjer ne samo u zdravstvu HNŽ-a, nego i prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem Sveučilišnoj kliničkoj bolnici i Medicinskom fakultetu na uspješnoj organizaciji, nadam se da će se na ovom Simpoziju usvojiti nova znanja koja će ostati u ovoj bolnici, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Vlada HNŽ-a i dalje će podržavati ovakve projekte, kazao je ministar Bošković.

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar, u suradnji s Kinderchirurgische Klinik im Dr. von Haunerschen Kinderspital Ludwig-Maximilians-Universitaet München, u naredna dba dana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 11. simpozij dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem.

U sklopu Simpozija, održat će se 42 aktualna predavanja te će se izvesti 16 operativnih zahvata na malim pacijentima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i iz Republike Hrvatske.

”Posljednjih 11 godina uradili smo preko 120 složenih operacija za djecu koja su većinom trebala ići u inozemstvo. Mi smo ih operirali ovdje i tako napravili dobar financijski efekt. Zajedno s našim kolegama iz Engleske, Kanade, Italije i Njemačke uradili smo te operacije i sada ih većinu svakodnevno radimo u našoj bolnici, istaknuo je ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić.

Izvođenje operativnih zahvata prenosit će se video linkom te će sudionici ovog simpozija iste moći pratiti u velikoj dvorani Medicinskog fakulteta.

Simpozij će biti bodovan od strane Liječničke komore HNŽ-a.

bljesak

facebook komentari