Početak suđenja Budimiru 30. kolovoza

0

Početak suđenja predsjedniku Federacije BiH /FBiH/ Živku Budimiru za nedozvoljeno držanje oružja, zakazano je za 30. kolovoz u Općinskom sudu u Sarajevu, izjavio je Budimirov odvjetnik Ragib Hadžić.

Prema njegovim riječima, suđenje će se održati zbog pištolja pronađenog tijekom pretresa Budimirovovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH, čije porijeklo se može dokazati.

[quote]”Oni su tražili đavola i dobili su ga, ali u obrnutoj formi od one koju su tražili. Gospodinu Budimiru pokušali su namjestiti veoma ružnu stvar, podmetanje dokaza, što nije uspjelo, pa sada kopaju i grebu po dnu. Našli su pištolj za koji postoje dokazi”, naveo je Hadžić.[/quote]

Hadžić je objasnio da, kada kaže “oni”, misli na dio Tužiteljstva BiH prema čijoj naredbi je izvršen pretres Budimirovog ureda, te dio sustava službi sigurnosti u BiH koje su “izvan institucijske kontrole”.

“Očigledno postoje dijelovi sustava kolektivne sigurnosti koji djeluju prilično samostalno i po nečijem nalogu ili diktatu, a ne prema potrebama službe”, smatra Hadžić.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, prilikom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH 26. travnja, pronašli su pištolj “češka zbrojovka” sa sedam metaka, od kojih je jedan bio u cijevi.

Budimir je istražiteljima rekao da je pištolj dobio na poklon 1996. godine, ali da “zbog nemara” nije zatražio dozvolu.

On je 26. travnja uhićen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i nezakonitog pomilovanja osuđenika. U KPZ Mostar proveo je mjesec dana, nakon čega je pušten na slobodu.

Srna

facebook komentari