Connect with us

počinje akcija Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan

Objavljeno

-

U četvrtak, 24. listopada 2013. godine u 10 sati, počinje velika volonterska akcija „Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan“, uz generalno sponzorstvo HT Eroneta.

Ova akcija, koja se po prvi put organizira ove godine, prvenstveno je posvećena pošumljavanju odgovarajućih terena na području cijele Bosne i Hercegovine.

Akciju organizira Udruga građana „Ruke“ iz Sarajeva u suradnji s Udrugom građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.

Ideja za akciju „Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan“ proizašla je iz činjenice da se u Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih bogatstava naše zemlje. Šume su svakodnevno izložene nelegalnim sječama, otpadu i požarima koji sustavno uništavaju ovaj kompleksan ekosustav.

Glavni ciljevi akcije mogu se svrstati u tri kategorije : 1. zasaditi milijun sadnica drveća; 2. osigurati sudjelovanje najmanje 20.000 volontera; 3. podići svijest i educirati javnost o važnosti zaštite životne sredine.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji akcija će biti organizirana na područjima općina Čitluk, Čapljina, Stolac, Mostar, Jablanica, Konjic i Prozor-Rama, dok će se u Zapadno-hercegovačkoj županiji volonteri okupiti u općinama Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)[vsw id=”7ppjkJ3Z6bc” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari