Pratite nas

Kultura

Počinje Pitcher Perfect – prva filmska radionica koju predvode vodeći filmski stučnjaci Sjeverne Amerike

Objavljeno

na

mentori

U petak, 27. rujna, počinje međunarodna filmska radionica Pithcer Perfect, pod vodstvom kanadske konzultantice Jan Miller. Trodnevno događanje održat će se u Double Tree by Hilton hotelu, u organizaciji produkcijske kuće Četiri film i udruge Otvorena medijska grupacija, koje predvodi producentica Anita Juka, poznata po velikoj uspješnici, filmu „Ti mene nosiš“.

Radi se o prvom ovakvom događaju u Zagrebu, u sklopu kojeg osim Jan Miller, međunarodne konzultantica za kanadsku udrugu proizvođača medija – CMPA, direktorica Trans Atlantic Partnersa (TAP) te više međunarodne suradnice za predstavljanje njemačkog Erich Pommer instituta, gostuju i Katie Mustard, jedna od najvažnijih producentica mlađe generacije prema izboru istaknutog časopisa Variety i producentica najpoznatije svjetske VOD platforme Netflix te Mimi Steinbauer, predsjednica distributerske tvrtke Radiant Films International, suradnica na nizu Oscarom nagrađenih filmova kao što su Gospodar prstenova, Matrix, Narednik James i mnogim drugima.

Ovo je prvi put da netko od predstavnika Netflixa, najveće svjetske VOD platforme dostupne u 190 zemalja, koja broji preko 135 milijuna pretplatnika, dolazi u Hrvatsku održati predavanje, a ujedno se radi i o prvoj radionici za prezentaciju projekata kojeg predvode vodeći filmski stručnjaci Sjeverne Amerike.

Na radionici će prisustvovati i osam producenata iz cijele Europe, koji su izabrani putem javnog natječaja. Radi se o producentima koji razvijaju nove dugometražne igrane filmove, a žele unaprijediti znanje o prezentaciji projekta, uvježbati svoj pitch te naučiti kako u kratkom vremenu zainteresirati strane donatore i partnere da investiraju novac i vrijeme baš u njihov projekt.

Ovu radionicu podržali su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Grad Zagreb, kao i Vinodol, Korkyra, Biblos i Sofra Point.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Humanitarna akcija udruge ‘Rijeka ljubavi’ i Muzeja likovnih umjetnosti

Objavljeno

na

Objavio

DARUJMO BOŽIĆ SVIMA

Humanitarna akcija osječke udruge “Rijeka ljubavi” i osječkog Muzeja likovnih umjetnosti koja se odvijala proteklih mjesec dana završava u subotu, 14. prosinca podjelom skupljenih slatkiša i slanica u Muzeju likovnih umjetnosti. Iz udruge i Muzeja zahvaljuju svim građanima, Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Bobi snacks d.o.o-u na donacijama.

Podsjećamo, radi se o akciji skupljanja slatkiša i slanica za socijalno ugroženu djecu osnovnoškolskog i vrtićkog uzrasta, kojih je na području grada Osijeka oko tristo. Cilj akcije je darovati Božić svima, onima koji daruju i onima kojima su pokloni namijenjeni. Djecu će pokloni razveseliti i uljepšati im blagdane, a njihovo veselje bit će poklon svakome tko je u akciji sudjelovao.

Kako bi upotpunili božićnu čaroliju, uz podjelu paketića organiziran je i prigodan program. Program će se odvijati u Muzeju likovnih umjetnosti na adresi Europska avenija 9, a počinje 14. prosinca u 13:30 sati, gdje je dvorište već ukrašeno u božićnom duhu. Paketiće će djeci podijeliti Djed Mraz, kako bi ugođaj Božića bio potpun, a programu se pridružuju i zbor Isusovačke klasične gimnazije i Kulturno umjetnička udruga Korijeni pustare Antunovac, priopćeno je iz Muzeja likovnih umjetnosti Osijek.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Hrvatski studiji postali fakultet, Pavo Barišić dekan

Objavljeno

na

Objavio

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je da Hrvatski studiji dobiju status fakulteta za područje humanističkih i društvenih znanost, a za njegova privremenog dekana imenovalo je Pavu Barišića.

Sveučilište je u utorak priopćilo kako je odluka donesena na sjednici Senata 10. prosinca, na temelju Elaborata o provođenju statusne promjene sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija kao podružnice Sveučilišta u Zagrebu u status ustanove u sastavu Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Fakultet hrvatskih studija.

U odluci stoji da je poslanje novoga fakulteta istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu, o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu sveučilišne naobrazbe, te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Senat je dao suglasnost rektoru da imenuje dekana i prvi saziv Fakultetskog vijeća.

Rektor Damir Boras imenovao je Pavu Barišića dekanom kao privremenog ravnatelja ustanove, kao i 34 člana Fakultetskog vijeća, a još šest članova tog vijeća, studentskih predstavnika, izabrat će Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija.

Njihova zadaća je da pod nadzorom osnivača pripreme početak rada ustanove i prirede opće akte, navodi se u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari