Connect with us

Najave

Počinje snimanje filma o Hudoj jami po knjizi Romana Leljaka

Objavljeno

-

Američka filmska tvrtka iFilms LLC u suradnji s partnerima iz Hrvatske priprema dokumentarno igrani film “Huda Jama” o stradanju hrvatskih, slovenskih i austrijskih civila koji su bez suđenja zvijerski mučeni i pogubljeni od strane komunista 1945. godine nekoliko tjedana nakon završetka Drugog svjetskog rata, piše direktno.hr

[ad id=”68099″]

Film radi se prema predlošku istoimene knjige Romana Leljaka “Huda jama”, a snimanje počinje danas.

Partizani su nagurali više desetaka tisuća mladih ljudi, pretežito djevojaka te ih žive zazidali u okna rudnika u kojima su svi skupa preminuli mučeničkom smrću. Cilj ovog filma je rasvijetliti taj zločin protiv čovječnosti te otvoriti put istini prema svijetu.

Stradanja Hrvata nakon Drugog svjetskog rata su ogromna. Ovo je samo jedna epizoda komunističkih zlodjela. Želja nam je progovoriti o njima, podastrijeti svijetu sliku ovih strahota i patnji naših mučenika.

Finalna verzija filma bit će na hrvatskom i engleskom jeziku. Film će biti prikazan na festivalima diljem svijeta, distribuiran na fakultete u Americi, Kanadi i EU, podijeljen članovima Američkog kongresa, zastupnicima odnosno Europske unije te predstavljen u Ujedinjenim narodima.

Predstavljanje filma nad tako širokom publikom odličan je diplomatski pomak i nastojanje da ćemo uz pomoć ostalih zemalja konačno u Saboru osuditi komunistički režim.

Iza američke kompanije koja snima film stoji Nikola Knez, producent hrvatskog podrijetla, koji u Hrvatskoj u snimio film “Sunčica” o ženama silovanim u Domovinskom ratu.

U prilogu: kantautorska  pjesma Kazimira Kaze Mikašeka: “Bez istine tama pobjeđuje” službeno je, na zamolbu Romana Leljaka proglašena himnom udruge Huda jama

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari