Connect with us

Počinju radovi na bušenju tunela Karaula

Published

on

karaula2Nakon završetka izvođenja pripremnih radova na projektu „Tunel Karaula“ danas će biti službeno označen početak radova na bušenju tunela Karaula sa olovske strane (Karaula-jug).

Izgradnjom tog tunela, mostova i trase skraćuje se postojeća dionica za 3,6 km, a najviša točka prijevoja spušta se za sto metara. Projektom je predviđena i traka za spora vozila koja se završava ispred portalnih konstrukcija tunela.

Ugovor za građevinske radove na projektu „Tunel Karaula“ na cesti M-18 Šićki Brod-Sarajevo, dionica Kladanj-Potpaklenik, potpisan je u Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH u Sarajevu sredinom ravnja ove godine.

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić tom prilikom je izjavio da će se na ovaj način umnogome doprinijeti da se skrati put između Tuzle i Sarajeva i omogući brži protok ljudi i robe.

Dužina projektovanog tunela na Karauli je 902 metra, izvodač radova je Strabag AG, a ugovorena cijena 24.257.083,13 KM.

Svečanost početka radova na bušenju tunela Karaula, kako je najavljeno iz JP Ceste FBiH, prisustvovat će resorni ministar Enver Bijedić, te predstavnici JP Ceste Federacije BiH, izvođača, kao i nadzora radova.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari