Connect with us

Politika

Počistili su one koji su znali povući novac iz EU i doveli svoje nesposobne

Published

on

Regionalizacija, tako to krene, a onda dođu zahtjevi za regionalnim parlamentima, …” komentirao je u Vodicama predsjednik stranke Tomislav Karamarko inicijative o ukidanju županija, objavljeno je na službenom fb profilu Tomislava Karamarka.

Objašnjava se i da se županije neće ukinuti jer to želi SDP koji ne razumije da upravo u njima leži najveći potencijal.

Relevantne analize i stručne procjene pokazuju da se upravo u jedinicama lokalne samouprave nalazi potencijal za najveći gospodarski razvoj, kao i da su one daleko manji trošak od državne uprave, zavoda i agencija. Namjera Vlade da ukine županije nije racionalna i nema ekonomsku opravdanost, jedna je od poruka predsjednika HDZ-a Karamarka na otvaranju seminara u Vodicama za HDZ-ove župane i gradonačelnike pod nazivom „EU i lokalna uprava – Kako dalje?”.

U HDZ-u tvrde da je razlog namjere SDP-ove vlade za ukidanje županija je to što HDZ od 20 župana ima njih 11, a na vlasti je u još dvije županije s koalicijskim partnerom HSS-om.

“Kukuriku vlast na najbrutalniji način želi maknuti HDZ-ovu lokalnu vlast, ali i uništiti sustav županija koji je savršeno osmišljen”, istaknuo je Karamarko. Dodao je da SDP definitivno ukidanjem županija radi protiv interesa Hrvatske.

“Tijekom povijesti smo bili svjedoci koliko je podjela na regije bila štetna za Hrvatsku. Kada bi se opet stvorila takva mogućnost, vjerojatno bi se dogodilo da bi takva regija ili pokrajina dugoročno zatražila svoj parlament ili neki oblik samostalnosti što bi vodilo razjedinjavanju i podjelama. HDZ će sačuvati županije. Naravno, pronaći ćemo način da ih učinimo efikasnijima, racionaliziramo, digitaliziramo, smanjimo administraciju i slično”, stav je te stranke.

[ad id=”68099″]

Karamarko je u svom govoru istaknuo i da je problem što sadašnja Vlada nije povukla novac iz europskih fondova.

“Počistili su ljude koji su to znali i doveli svoje, koji ne znaju posao”, objasnio je Karamarko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari