Pratite nas

Istaknuto

POD HITNO OBUSTAVITI SVE DOTACIJE PUPOVČEVIM NOVOSTIMA

Objavljeno

na

Lažima i ucjenama sabornik Pupovac pokušava destabilizirati državu Hrvatsku predstavljajući nam se kao humanist i borac za ljudska prva. Kako njegova egzistencija ovisi o državi Hrvatskoj, bilo bi normalno da radi za boljitak svih državljana RH jer o državi Hrvatskoj ovisi egzistencija mnogih koje on navodno zastupa.

[ad id=”93788″]

Međutim, njegove posjete Beogradu i njegove izjave  otkrivaju nam prikrivenog i okorjelog velikosrbina iliti četnika. Sve ovo nam otkriva namjere njegovog političkog djelovanja,  a to je blaćenje RH i hrvatskog naroda, te smišljeno oživljavanje i promicanje novog sna o Velikoj Srbiji.

Sam Pusić/Kamenjar.com

Sramotni grafiti o Srbima u hrvatskim gradovima za njega su govor mržnje, ali što se događa i što se događalo u Beogardu, te agresija na Hrvatsku su govor ljubavi. Zar te vulgarne grafite nisu mogli napisati i velikosrbi iz Hrvatske? Zar zbog nametanja krivnje Hrvatima nije minirano židovsko groblje u Zagrebu? Na koncu  se ipak ustanovilo da su to učinili Srbi i KOS.  Sjetimo se samo tko je devedestih godina napravio kirurške rezove  po tijelu Srbina Mlinara u Benkovcu, a to su velikosrbi svojoj javnosti predstavili kao početak ustaškog klanja. Za vrijeme rata pravednik Pupovac je optužio Hrvatsku uza pokrštavanje srbske djece, što je bila još jedna u nizu njegovih notornih laži.

Nepristojno navijanje pojednih hrvatskih huligana na sportskim utakmicama Pupovac poistovjećuje sa ustaštvom i fašizmom, a na paljenje hrvatske zastave u Beogradu i na ponašanje srbijanskih huligana, on uopće ne reagira. Zar talijanski fašisti nisu bili saveznici Srba? Zašto nije prijavio ponašnje tenisača Đokovića na jednoj sportskoj priredbi sa hrvatskim klubom, a prijavio je Uefi hrvatskog nogometnog repreznativca  Šimunića?

Pupovac traži nacionalna prava za Srbe, što je samo odraz komunističke i velikosrpske svijesti, jer u demokratskim državama se poštuju samo etnička prava. Hrvati bi u budućnost mogli platiti visoku cijenu zbog nacionalnih umjesto etničkih manjina. Nije li onda njegova glavna zadaća da istim žarom traži nacionalna prava za Hrvate u Srbiji? Međutim, njima se u Srbiji ne daju nikakva prava. Imaju li Hrvati u Srbiji svoje zastupnike u srbijanskoj Skupštini i dobivaju li novac od srbijanske Vlade? Pupovca ovo, očito, ne zanima. Zar se Pupovac ne ponaša nacistički i imperijalistički? Što se tek događa sa Hrvatima u BiH koji su navodno konstituivni narod?

Osobno ne vjerujem u manjinska nacionala prava, ali vjerujem u etnička prava, ako su iskonska. Što se tiče etničkog porijekla Srba u Hrvatskoj i BiH mislim da je krivotvoreno isto kao u Crnoj Gori jer je utemeljeno na lažima velikosrba i SPC. Zbog toga i o tome treba progovoriti javno. Zašto Pupovac o progonima Hrvata u Srbiji šuti, a progone Srba u Hrvatskoj izmišlja i uveličava? Zar očekuje da hrvatska mladež neće reagirati na njegove laži i podvale? Zar njegove izjave samo podstiču takve reakcije. Žalosno je što na te njegove laži i podvale ne reagiraju hrvatski političari, a još je žalosnije zašto ga se zbog laži ne procesuira po zakonu u čijem donošenju je sudjelovao? Što je zapravo mržnja u govoru? Zar je on ne pokazuje iz dana u dan? On je opasniji po Hrvate i njihovu državu od Šešelja! Nije li govor mržnje početak nametanja komunističke dikature? Zašto nikada nije osudio Šešelja, Karadžića, Martića i Miloševića, Mladića, Kadijejevića, Adžića  i mnoge druge srbske zločince, ako je humanist i borac za ljudska prava?

Gdje se izgubila odgovornost prema istini mada znam da je Pupovac iskonski i neizlječivi lažljivac?

Njegovo ponašanje nam otkriva nemoralnog oportunistu, jer svojim ponašnjem truje odnose katolika i pravoslavaca, a zbog toga ga treba javno osuditi jer stvara probleme tamo gdje ih ne bi smjelo biti. Zar pravoslavac ne može biti etnički Hrvat dok, sa druge strane, katolik može biti etnički Srbin jer velikosrbi i danas tvrde da su Hrvati pokatoličeni  Srbi. No, Srbi još nisu shvatili da religija ne definira etničnost jer svi pravoslavci na Balkanu nisu Srbi niti su svi katolici Hrvati. Pravoslavne Crkve samo definiraju državu kojoj pripadaju i ne smiju djelovati izvan granica te države. Zbog toga RH mora osnovati HPC i zabraniti djelovanje SPC u Hrvatskoj.

Međutim, Hrvati su se preokupirali haškim Sudom i presudama  dok Hrvatskom “šara“  velikosrbin puno opasniji od Šešelja. Taj notorni Kotarac ima sve odlike bukovačkog čobana, uvijek spremnog na podvale i laži. On vidi i ono što drugi ne mogu ni sanjati. On nikada nije osudio agresiju na Hrvatsku, ali zato u Hrvatskoj promiče velikosrbstvo od početka četničke agresije na Hrvatsku i BiH. Možda je čak i sudjelovao u njezinoj pripremi, dakle, u naoružavanju srbskih civila u Hrvatskoj i BiH.

Nažalost, to velikosrbstvo u Hrvatskoj promiče  i Partija – SDP na čelu koje stoji Milanović. Da u u toj Partiji ima barem nekoliko domoljuba i slobodno obrazovanih ljudi, pokušali bi osnovati hrvatsku liberalnu političku stranku jer današnji hrvatski liberali ne znaju što je zadaća liberala u demokraciji. Takvih osoba, nažalost, nema u Partiji pa možemo reći da je SDP leglo velikosrba i orjunaša. Ona nije više ni komunistička mada se proglasila nasljednikom SKH zbog imovine, što je još jedno licemjerje njezinih sljedbenika, a metode javnog djelovanja te Partije su ostale boljševičke, komunističke i orjunaške.

Kako vidimo, intelektualac se ne postaje diplomom nego djelima. Pravi intelektualac je pošten i istinoljubiv, a to nije odlika gospodina Pupovca. To nije odlika ni jednog jedinog komunističkog aparatčika. Koliko laži Pupovac je izrekao u posljednjih 26 godina, a laž je po Dobrici Ćosiću jedan vid srbijanskog patriotizma i potvrda njihove urođene inteligencije, dakle, lukavosti. Laž o ugroženosti Srba u RH, pored Pupovca, promiče i SPC, kojoj bi po pravoslavnom Kanonu morali zabraniti djelovanje u državi Hrvatskoj, jer, kako sam naveo ranije, SPC može  djelovati samo u granicama države Srbije. Naime, hrvatski političari se ne usuđuju registrirati HPC, pa se pitam: Tko nas zastupa u hrvatskom Saboru?

milorad-pupovac-aleksandar-vucicŠtoviše, Pupovac svojim ponašanjem samo potvrđuje da je vojnik velike Srbije i okorjeli licemjer u humanističkom i intelektualnom smislu. Umjesto da se bori za boljitak svih državljana RH, on često ide u Beograd po instrukcije i lažno optužuje  Hrvatsku. Nakon što je Hrvatska blokirala pregovore između Srbije i EU, Pupovac prijeti Hrvatskoj otrcanim srbijanskim podvalama i to u dosluhu sa četničkom Vladom. Jedna od tih podvala je da Hrvatska bjeguljama uskraćuje pravo na povratak u Hrvatsku, ali nikad ne govori o njihovim zločinima i povratku Hrvata u Posavinu koji su prisilno istjerani sa njihovih ognjišta.

Srbske bjegulje su planirano i po zadatku bježale u Srbiju da bi se optužilo Hrvatsku za etničko čišćenje i prikrilo njihove zločine. Čast iznimkama koji su bežali u Srbiju pod prisilom srbske vojske, ali oni su se vratili u svoju domovinu Hrvatsku bez ikavih problema. U Hrvatsku su se, nažalost, vratili i mnogi srbski zločinci koji još nisu odgovarali za svoje zločine. To je licemjerje zbog kojeg nastaje ovaj tekst jer želim ukazati na sve laži primitivnog i imperijalističkog pravoslavlja pod egidom SPC. Postoji moderno i tolerantno pravoslavlje u Europi, ali to nije odlika srbijanskog pravoslavlja. Srbijansko pravoslavlje je izvor svakojakog zla na prostoru bivše Jugoslavije.

Danas Srbijanci cijelom svijetu lažu o svojem etničkom porijeklu i jeziku, a hrvatski akademija na to uopće ne reagira, jer se, navodno, radi o glupostima. Međutim, ako itko želi doznati išta o Srbima, ide na internet i prihvaća laži kao istinu, jer ih nitko nije opovrgnuo. Pogledajte Wikipediju. Tako se danas stvara istina o svemu, a samo naivni Hrvati to ne razumiju. Tko danas uopće zna da je najveći dio današnje Srbije bio pod franačkom  vlašću i da je pučanstvo bilo katoličko?

Činjenice pak pokazuju da su pravoslavci  na prostore sjeverno od Dunava došli tek nakon pobune protiv Osmanlija u Bugarskoj i Grčkoj početkom 19. stoljeća  bježeći pred Turcima. Među pravoslavcima je najviše bilo Bugara. Činjenica jest da je Austro-Ugarska osnovala prvu pravoslavnu Episkopiju u sremskim Karlovcima. Tada Crkve nisu bile državne nego su se nazivale po gradu u kojem su se nalazile. Tek 1879. autokefalnost dobiva beogradska Arhiepiskopija, a tek 1920. godine osniva se autokefalna ujedinjena Spska Pravoslavna Crkva u kraljestvu Srba, Hrvata i Slovenaca. Ovim činom autokefalna SPC dobiva pravo da se širi preko cijelog državnog prostora tek osnovanog kraljestva. Tek tada se SPC počinje širiti u Vojvodinu, Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hrvatsku, a pomalo također u Sloveniju. Slično su danas Srbijanci donijeli zakon po kojem imaju jurisdikciju nad ratnim zločinima na cijelom prostoru bivše države, ali na to nije reagirala ni Jadranka Kosor ni Zoran Milanović niti Josipović jer svi su djeca Kumrovca.

Danas hrvatskom sviješću upravlja oko stotinu neobrazovanih dogmatičara – orjunaša i četnika, te potomaka udbaša i kosovaca – preko medija koje finaciraju hrvatski porezni obveznici. Stoga pod hitno treba ukinuti sve dotacije Pupovčevim Novostima i mnogim drugim tiskovinama i portalima jer rade protiv hrvatskih interesa. Njih treba procesuirati kao u svakoj demokrastkoj državi jer djeluju izdajnički. Isto tako treba jasno definirati civilne udruge jer on ne mogu i ne smiju egzistirati na grbači poreznih obveznika. Država ne bi smjela finacirati ni jednu civilnu udrugu. Ako država financira civilne udruge, onda one nisu civilne nego državne, a to nam pokazuje da i dalje živimo u komunističkom sustavu.

Sam Pusić/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

5. studenog 1990. – Osnovana 1. gardijska brigada “Tigrovi”

Objavljeno

na

Objavio

Na današnji dan 1990. godine formirana je Jedinica za posebne namjene MUP-a Republike Hrvatske u Rakitju, koja je kasnije prerasla u 1. gardijsku brigadu “Tigrove”.

Bila je formirana od dragovoljaca i dijelova Hrvatske policije. U prvoj fazi svoga djelovanja, kao Jedinica za posebne namjene MUP-a “Rakitje”, izvršavali su delikatne vojno-redarstvene zadaće.

Iza njih su ostale briljantno provedene akcije poput hvatanja Arkana i drugih terorista.

U suradnji sa drugim jedninicama za posebne namjene MUP-a RH proveli su povijesnu akciju na Plitvicama koja je u historiografiji zapamčena kao “Krvavi Uskrs”.

Daljnjim rastom snaga i postupnim formiranjem Hrvatske vojske uvjetovanim stupnjem agresije na Republiku Hrvatsku, “Tigrovi” postaju 1. A brigada ZNG-a, koju čini šest bataljuna (bojni).

Tada su se bojne nazivale prema bazama ili kodnim nazivima i to: 1. bojna-Vrapče (ćukovi), 2. bojna-Rakitje (kosovi), 3. bojna-Pionirac, po Pionirskom gradu (žune), 4. bojna -Kumrovec pa Petruševac (gavranovi), 5. bojna -Vinica kod Varaždina (oblaci) i 6. bojna – Tomislavac po planinarskom domu na Sljemenu (orlovi).

Tijekom ljeta 1991. godine, dio “Tigrova” držao je položaje u Novim Čakovcima, Vukovaru, Dalju, Erdutu, Iloku, Đeletovcima i Tenji.

Tijekom 1991. godine “Tigrovi” su sudjelovali i u borbama na novogradiškom i novljanskom ratištu, te su spriječili namjere banjalučkog da se spoji s bjelovarskim korpusom JNA. Štoviše u operaciji “Orkan ’91” brigada je imala zapaženu ulogu u oslobađanju okupiranog područja. Sredinom 1992. godine brigada je poslana u deblokadu opkoljenog Dubrovnika.

Sve zadatke uspješno su obavili i najjužniji dio Hrvatske je potpuno oslobođen do kraja godine. Godine 1993. dijelovi brigade sudjeluju u operaciji “Maselnica”, a 1994. godine brigada je uglavnom neaktivna te je taj period provela u treningu i opremanju.

Ipak ta godina ostat će upamćena kao ona u kojoj je život izgubio jedan od simbola “Tigrova” – heroj Domovinskog rata Damir Tomljanović Gavran. U operaciji “Bljesak”, “Tigrovi” su bljesnuli na njima poznatom terenu zapadne Slavonije, a kruna njihova djelovanja bila je operacija “Oluja”.

Važno je napomenuti činjenicu koja se se često zaboravlja, a to je da je brigada sudjelovala i u ratnim operacijama u BiH, od operacije “Ljeto ’95” do “Južni potez“. Tijekom Domovinskog rata ime i važnost “Tigrova” gradilo je oko 11 tisuća pripadnika.

U ratnim akcijama Domovinskog rata poginulo je 367 pripadnika Tigrova dok je 1711 ranjeno, a 201 pripadnik je prošao torture logora. Šestorica se još uvijek vode kao nestali, piše vojna povijest

 

Ministar Krstičević čestitao obljetnicu Tigrovima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari