Pratite nas

Istaknuto

POD HITNO OBUSTAVITI SVE DOTACIJE PUPOVČEVIM NOVOSTIMA

Objavljeno

na

Lažima i ucjenama sabornik Pupovac pokušava destabilizirati državu Hrvatsku predstavljajući nam se kao humanist i borac za ljudska prva. Kako njegova egzistencija ovisi o državi Hrvatskoj, bilo bi normalno da radi za boljitak svih državljana RH jer o državi Hrvatskoj ovisi egzistencija mnogih koje on navodno zastupa.

[ad id=”93788″]

Međutim, njegove posjete Beogradu i njegove izjave  otkrivaju nam prikrivenog i okorjelog velikosrbina iliti četnika. Sve ovo nam otkriva namjere njegovog političkog djelovanja,  a to je blaćenje RH i hrvatskog naroda, te smišljeno oživljavanje i promicanje novog sna o Velikoj Srbiji.

Sam Pusić/Kamenjar.com

Sramotni grafiti o Srbima u hrvatskim gradovima za njega su govor mržnje, ali što se događa i što se događalo u Beogardu, te agresija na Hrvatsku su govor ljubavi. Zar te vulgarne grafite nisu mogli napisati i velikosrbi iz Hrvatske? Zar zbog nametanja krivnje Hrvatima nije minirano židovsko groblje u Zagrebu? Na koncu  se ipak ustanovilo da su to učinili Srbi i KOS.  Sjetimo se samo tko je devedestih godina napravio kirurške rezove  po tijelu Srbina Mlinara u Benkovcu, a to su velikosrbi svojoj javnosti predstavili kao početak ustaškog klanja. Za vrijeme rata pravednik Pupovac je optužio Hrvatsku uza pokrštavanje srbske djece, što je bila još jedna u nizu njegovih notornih laži.

Nepristojno navijanje pojednih hrvatskih huligana na sportskim utakmicama Pupovac poistovjećuje sa ustaštvom i fašizmom, a na paljenje hrvatske zastave u Beogradu i na ponašanje srbijanskih huligana, on uopće ne reagira. Zar talijanski fašisti nisu bili saveznici Srba? Zašto nije prijavio ponašnje tenisača Đokovića na jednoj sportskoj priredbi sa hrvatskim klubom, a prijavio je Uefi hrvatskog nogometnog repreznativca  Šimunića?

Pupovac traži nacionalna prava za Srbe, što je samo odraz komunističke i velikosrpske svijesti, jer u demokratskim državama se poštuju samo etnička prava. Hrvati bi u budućnost mogli platiti visoku cijenu zbog nacionalnih umjesto etničkih manjina. Nije li onda njegova glavna zadaća da istim žarom traži nacionalna prava za Hrvate u Srbiji? Međutim, njima se u Srbiji ne daju nikakva prava. Imaju li Hrvati u Srbiji svoje zastupnike u srbijanskoj Skupštini i dobivaju li novac od srbijanske Vlade? Pupovca ovo, očito, ne zanima. Zar se Pupovac ne ponaša nacistički i imperijalistički? Što se tek događa sa Hrvatima u BiH koji su navodno konstituivni narod?

Osobno ne vjerujem u manjinska nacionala prava, ali vjerujem u etnička prava, ako su iskonska. Što se tiče etničkog porijekla Srba u Hrvatskoj i BiH mislim da je krivotvoreno isto kao u Crnoj Gori jer je utemeljeno na lažima velikosrba i SPC. Zbog toga i o tome treba progovoriti javno. Zašto Pupovac o progonima Hrvata u Srbiji šuti, a progone Srba u Hrvatskoj izmišlja i uveličava? Zar očekuje da hrvatska mladež neće reagirati na njegove laži i podvale? Zar njegove izjave samo podstiču takve reakcije. Žalosno je što na te njegove laži i podvale ne reagiraju hrvatski političari, a još je žalosnije zašto ga se zbog laži ne procesuira po zakonu u čijem donošenju je sudjelovao? Što je zapravo mržnja u govoru? Zar je on ne pokazuje iz dana u dan? On je opasniji po Hrvate i njihovu državu od Šešelja! Nije li govor mržnje početak nametanja komunističke dikature? Zašto nikada nije osudio Šešelja, Karadžića, Martića i Miloševića, Mladića, Kadijejevića, Adžića  i mnoge druge srbske zločince, ako je humanist i borac za ljudska prava?

Gdje se izgubila odgovornost prema istini mada znam da je Pupovac iskonski i neizlječivi lažljivac?

Njegovo ponašanje nam otkriva nemoralnog oportunistu, jer svojim ponašnjem truje odnose katolika i pravoslavaca, a zbog toga ga treba javno osuditi jer stvara probleme tamo gdje ih ne bi smjelo biti. Zar pravoslavac ne može biti etnički Hrvat dok, sa druge strane, katolik može biti etnički Srbin jer velikosrbi i danas tvrde da su Hrvati pokatoličeni  Srbi. No, Srbi još nisu shvatili da religija ne definira etničnost jer svi pravoslavci na Balkanu nisu Srbi niti su svi katolici Hrvati. Pravoslavne Crkve samo definiraju državu kojoj pripadaju i ne smiju djelovati izvan granica te države. Zbog toga RH mora osnovati HPC i zabraniti djelovanje SPC u Hrvatskoj.

Međutim, Hrvati su se preokupirali haškim Sudom i presudama  dok Hrvatskom “šara“  velikosrbin puno opasniji od Šešelja. Taj notorni Kotarac ima sve odlike bukovačkog čobana, uvijek spremnog na podvale i laži. On vidi i ono što drugi ne mogu ni sanjati. On nikada nije osudio agresiju na Hrvatsku, ali zato u Hrvatskoj promiče velikosrbstvo od početka četničke agresije na Hrvatsku i BiH. Možda je čak i sudjelovao u njezinoj pripremi, dakle, u naoružavanju srbskih civila u Hrvatskoj i BiH.

Nažalost, to velikosrbstvo u Hrvatskoj promiče  i Partija – SDP na čelu koje stoji Milanović. Da u u toj Partiji ima barem nekoliko domoljuba i slobodno obrazovanih ljudi, pokušali bi osnovati hrvatsku liberalnu političku stranku jer današnji hrvatski liberali ne znaju što je zadaća liberala u demokraciji. Takvih osoba, nažalost, nema u Partiji pa možemo reći da je SDP leglo velikosrba i orjunaša. Ona nije više ni komunistička mada se proglasila nasljednikom SKH zbog imovine, što je još jedno licemjerje njezinih sljedbenika, a metode javnog djelovanja te Partije su ostale boljševičke, komunističke i orjunaške.

Kako vidimo, intelektualac se ne postaje diplomom nego djelima. Pravi intelektualac je pošten i istinoljubiv, a to nije odlika gospodina Pupovca. To nije odlika ni jednog jedinog komunističkog aparatčika. Koliko laži Pupovac je izrekao u posljednjih 26 godina, a laž je po Dobrici Ćosiću jedan vid srbijanskog patriotizma i potvrda njihove urođene inteligencije, dakle, lukavosti. Laž o ugroženosti Srba u RH, pored Pupovca, promiče i SPC, kojoj bi po pravoslavnom Kanonu morali zabraniti djelovanje u državi Hrvatskoj, jer, kako sam naveo ranije, SPC može  djelovati samo u granicama države Srbije. Naime, hrvatski političari se ne usuđuju registrirati HPC, pa se pitam: Tko nas zastupa u hrvatskom Saboru?

milorad-pupovac-aleksandar-vucicŠtoviše, Pupovac svojim ponašanjem samo potvrđuje da je vojnik velike Srbije i okorjeli licemjer u humanističkom i intelektualnom smislu. Umjesto da se bori za boljitak svih državljana RH, on često ide u Beograd po instrukcije i lažno optužuje  Hrvatsku. Nakon što je Hrvatska blokirala pregovore između Srbije i EU, Pupovac prijeti Hrvatskoj otrcanim srbijanskim podvalama i to u dosluhu sa četničkom Vladom. Jedna od tih podvala je da Hrvatska bjeguljama uskraćuje pravo na povratak u Hrvatsku, ali nikad ne govori o njihovim zločinima i povratku Hrvata u Posavinu koji su prisilno istjerani sa njihovih ognjišta.

Srbske bjegulje su planirano i po zadatku bježale u Srbiju da bi se optužilo Hrvatsku za etničko čišćenje i prikrilo njihove zločine. Čast iznimkama koji su bežali u Srbiju pod prisilom srbske vojske, ali oni su se vratili u svoju domovinu Hrvatsku bez ikavih problema. U Hrvatsku su se, nažalost, vratili i mnogi srbski zločinci koji još nisu odgovarali za svoje zločine. To je licemjerje zbog kojeg nastaje ovaj tekst jer želim ukazati na sve laži primitivnog i imperijalističkog pravoslavlja pod egidom SPC. Postoji moderno i tolerantno pravoslavlje u Europi, ali to nije odlika srbijanskog pravoslavlja. Srbijansko pravoslavlje je izvor svakojakog zla na prostoru bivše Jugoslavije.

Danas Srbijanci cijelom svijetu lažu o svojem etničkom porijeklu i jeziku, a hrvatski akademija na to uopće ne reagira, jer se, navodno, radi o glupostima. Međutim, ako itko želi doznati išta o Srbima, ide na internet i prihvaća laži kao istinu, jer ih nitko nije opovrgnuo. Pogledajte Wikipediju. Tako se danas stvara istina o svemu, a samo naivni Hrvati to ne razumiju. Tko danas uopće zna da je najveći dio današnje Srbije bio pod franačkom  vlašću i da je pučanstvo bilo katoličko?

Činjenice pak pokazuju da su pravoslavci  na prostore sjeverno od Dunava došli tek nakon pobune protiv Osmanlija u Bugarskoj i Grčkoj početkom 19. stoljeća  bježeći pred Turcima. Među pravoslavcima je najviše bilo Bugara. Činjenica jest da je Austro-Ugarska osnovala prvu pravoslavnu Episkopiju u sremskim Karlovcima. Tada Crkve nisu bile državne nego su se nazivale po gradu u kojem su se nalazile. Tek 1879. autokefalnost dobiva beogradska Arhiepiskopija, a tek 1920. godine osniva se autokefalna ujedinjena Spska Pravoslavna Crkva u kraljestvu Srba, Hrvata i Slovenaca. Ovim činom autokefalna SPC dobiva pravo da se širi preko cijelog državnog prostora tek osnovanog kraljestva. Tek tada se SPC počinje širiti u Vojvodinu, Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hrvatsku, a pomalo također u Sloveniju. Slično su danas Srbijanci donijeli zakon po kojem imaju jurisdikciju nad ratnim zločinima na cijelom prostoru bivše države, ali na to nije reagirala ni Jadranka Kosor ni Zoran Milanović niti Josipović jer svi su djeca Kumrovca.

Danas hrvatskom sviješću upravlja oko stotinu neobrazovanih dogmatičara – orjunaša i četnika, te potomaka udbaša i kosovaca – preko medija koje finaciraju hrvatski porezni obveznici. Stoga pod hitno treba ukinuti sve dotacije Pupovčevim Novostima i mnogim drugim tiskovinama i portalima jer rade protiv hrvatskih interesa. Njih treba procesuirati kao u svakoj demokrastkoj državi jer djeluju izdajnički. Isto tako treba jasno definirati civilne udruge jer on ne mogu i ne smiju egzistirati na grbači poreznih obveznika. Država ne bi smjela finacirati ni jednu civilnu udrugu. Ako država financira civilne udruge, onda one nisu civilne nego državne, a to nam pokazuje da i dalje živimo u komunističkom sustavu.

Sam Pusić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

HODAK: Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima

Objavljeno

na

Objavio

U Lijevoj i desnoj našoj koplja se i dalje lome oko Istanbulke. Dok u “naprednoj“ Švedskoj dječacima od 5 do 7 godina u školama oblače haljinice kako bi se u najranijoj dobi priviknuli na svoj pravi spol, na brdovitom Balkanu spektar zanimanja puno je širi i maštovitiji.

Recimo, rođendan Jože Manolića, i koliko to košta. Zlobnici tvrde da su ga svjećice na torti koštale puno više nego torta. Nacionalni sindikat policije piše ministru Božinoviću i tvrdi da su “policijski službenici, kojima je to struka i koji redovito sudjeluju u organiziranju i provođenju mjera osiguranja javnih okupljanja, u svezi predmetnog okupljanja, prvotno utvrdili kako u istom javnom okupljanju sudjeluje oko 50.000 ljudi da bi 15-ak minuta poslije tog prvog priopćenja, nakon intervencije iz političkog vrha, taj broj bio smanjen na 5.000 sudionika prosvjeda… što Vam ne ide na čast“. Kako to već ide u razvijenim demokracijama pismo je potpisao Nacionalni sindikat policije, a njih ima previše za bilo kakovu eventualnu “nagradu za hrabro držanje“. Malo mi je nategnuto ono “nakon intervencije iz političkog vrha“. Gdje bi u EU državi politički vrh intervenirao zbog pedesetak tisuća klerofašista. A možda sindikalci misle na KGK i Pantovčak koji je zasigurno najviši “politički vrh“ u Hrvatskoj. Možda misle na 500 metara iznad Banskih Dvora.

Zgodna je vijest iz Lijeve njihove koja je promakla hrvatskoj medijskoj falangi. Naime, na zgradu hrvatskog koncerna Agrama u Banja Luci ispaljen je protutenkovski projektil i to oko ponoći kada, u pravilu, nema Hrvata na poslu. Srećom srpski čuvar nije ozlijeđen. Inače bi u Zagreb hitno doletio GREVIO na čelu sa Carlom de Ponte. Sad zamislite da je neki ustašoid u Mostaru iz praćke pogodio prozorsko staklo na nekom srpskom predstavništvu. Koja bi to vijest bila! Indeks, Telegram, Jutarnji, Slobodanka, Novi list… Puhovski bi grmio na “Otvorenom“, a Dragan Zelić bi se vjerojatno potužio samom Sorošu. Svi bi se sramili. K’o Peđa Grbin. Onako jako muški. Dobro je u nedjelju u Koloseumu Papa Franjo rekao da ga je sram zbog općeg nedostatka srama. Sreća da nije ispaljena raketa iz ruskog sustava S-400 koja ima domet do 600 km. Ta bi preletjela preko Zagreba. A možda i ne bi.

Kada sam već spomenuo Dragana Zelića, zanimljiv je njegov prelazak iz GONG-a u “ligu prvaka“ odnosno u SDP. Dragan me je u neku ruku iznenadio. I to pozitivno. GONG je k’o fol nevladina udruga koja po svojim pogledima i sastavom prije spada u Kapovićevu Radničku frontu nego u sadašnji mlohavi SDP. Srećom da je prelazni rok završen jer bi, ako srce povuče i preostale “neovisne“ gongiće, to moglo označiti kraj jedne važne “nevladine i ne stranačke“ ljevičarske udruge u Hrvata. Sjećam se “skandala“, kolutanja očima, krštenja s tri prsta kada je prilično davno sindikalac Boris Kunst prešao u HDZ. Javnost je bila zgranuta. Rat je bio počeo. HDZ je bio na vlasti. Tuđman – diktator, kojeg se nitko nije bojao. I umjesto u ‘Jugoslavensku sintezu’ nesretni Kunst je otišao ravno na Trg žrtava antifašizma. Jeleni Lovrić, Butkoviću, Feralovcima, “demokratskoj“ ljevici tlak je skočio preko 300 pa je Kunstova zvijezda brzo nestala s hrvatskog političkog neba. Ali Zelićeva tek počinje sjati. ‘Neutralni’ GONG sad zvoni kako već imaju nekoliko gongovaca u raznim strankama. Vi sad pogađajte jesu li te “razne stranke“ na lijevom ili desnom političkom spektru. Uglavnom GONG je bio i bit će ljevičarsko “kukavičje jaje“ u hrvatskom političkom ringu kojeg sve hrvatske vlade uporno hrane iz proračuna vjerujući u fatamorganu kako je riječ o nestranačkoj, objektivnoj i nepolitičnoj udruzi. Uz živog Soroša. I sad je Zelić našao starog prijatelja za novog.

”Amicus certus in re incerta cernitur” napisao je Erazmo Roterdamski. Pravi se prijatelj u nevolji poznaje.

Stalno me svrbi desni kažiprst kojim vas uspješno gnjavim sve ove godine. Ne dam se navući. Barem ne potpuno. Dosta je Istanbulske konvencije. Od sada samo Istanbulska nevjesta. Ja čvrsto držim do svoje riječi. Naime, sva paljba prema dragoj, pastoralnoj i kompromisnoj Konvenciji pada na EU. Nezasluženo. Ona je, međutim, čedo Vijeća Europe, međunarodne organizacije koja nema veze s EU, bavi se ljudskim pravima, sjedište joj je u Strasbourgu, a ima 47 članica, od čega je samo 24 ratificiralo Istanbulku. Od 28 članica Europske Unije ratificiralo je tu musaku 14 članica!!! O tom spektakularnom fijasku naši mediji muče k’o zaliveni. Đakić iz HDZ-a je uvjeren da je od 47 članova Vijeća Europe Konvenciju ratificiralo svih 150 članova. Valjda i Rusija. Žarko Puhovski ne voli reciklirane teme, a što u naravi, Istanbulka i predstavlja. Kako je rekao Zoki za kojim svi pomalo žalimo – ili mi ili oni. Naravno grah se okrenuo “na mi“. Stalni gost ”Otvorenog“ naš Žarko uslišao je uporne pozive Zorana Šprajca i ukazao se na RTL-u. Iz njega je izbijala, kao i obično, ljevičarska blagost, dobrota i pastoralnost. Ne trepnuvši progresivnim jugo-okom, on je proglasio treću generaciju iseljenih Hrvata u Argentini ”ustašama”. Točnije, trećom generacijom ustaša. Treća generacija partizanskih koljača kraj Hude jame otišla je u Argentinu na kruzeru. Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima. A neki nisu otišli nikuda. Evo ih u Zagrebu. Na RTL-u, na HRT-u, u Večernje itd. Tako Goran Gerovac, naš Gero, u svojoj kolumni “Nikad robom“ nariče nad mlakonjama iz njegovog Karlovca. “Intelektualna pustoš…“ Nitko da se hrabro javi. Plevnik… da, na Danka Plevnika misli naš Gera. Bivši novinar Komunista i Borbe još se nije stigao odazvati Gerinom pozivu. Možda za odlazak u šumu… A zadnji urednik Komunista, a danas kolumnist, iako uvijek komunist, Novog lista Branko Mijić pozvan je iz crvene Rijeke na HRT 4 da nas obdari istinom o broju prosvjednika protiv IK. Branko se malo zamislio, počeo brojati na prste, zakolutao progresivnim očima i izbacio brojku 10.000 tisuća – klerofašista. Ostalih 50.000 do 70.000 tisuća čekali su tramvaj. Prije bi dočekali “Tramvaj zvan čežnja“ Tennesseeja Williamsa iz 1951. s Marlonom Brandom kao vozačem, nego ZET-ova bojna kola koja su se jedva uspjela probiti kroz 5.000 tisuća“ zaslijepljenih desničara“ na Jelačić placu.

RH snažno osjeća potrebu za liječnicima i bivšim urednicima Komunista koji se još nisu uspjeli “uhljebiti“ u Večernjaku i Jutarnjem. Strateška podrška Mijiću bila je Jasmina Popović tako da smo ostali na disidentskoj brojci od 10.000 “grla“. Uredničkim propustom Mijića i Jasminu nisu podržali Branimir Pofuk, Igor Mandić, Boris Vlašić, Jelena Lovrić, Matija Babić, Roby Bajruši itd. Stvarno tko je urednik na HRT 4? Google kaže Denis Latin! Morat će Denis drugarskom samokritikom objasniti drugovima što je Mijić htio reći s tih 10.000…

Javio se i obožavatelj IK Krešo Beljak. Okom stručnjaka proglasio je kupnju F-16 totalnim promašajem. Nemaju ugrađen auto-radio i zato ne valjaju! Hoće li se jedan s drugim dovikivati kroz one ogromne kacige? Zašto nismo sklopili posao sa Švedskom? U slučaju rata pomogao bi nam stari prijatelj i vikendaš s Korčule – Carl Bildt. On kuži avione. Toliko je letio ”avijunima” da nije nikada završio fakultet. Kao ni njegov ljevičarski kolega Martin Schulz iz njemačkog SPD-a, s tom razlikom da Martin nije uspio ni maturirati. No, u svakom slučaju prošlotjedne demonstracije protiv IK su raritetne u novijoj hrvatskoj povijesti. Protiv onih koji su na vlasti digli su se njihovi najtvrđi birači. Na jednoj strani gubiš, ali na drugoj dobivaš. Koja je strana važnija u političkom pokeru? Samo da ne prođemo kao Srbija. Dobila je sa 2:0 Nigeriju, a izgubila Kosovo. Treba samo pročitati strastveni komentar Slavice Lukić u Jutarnjem: “Svi uzaludni Plenkovićevi ustupci“. Naša Slavica je srcem i jezikom za Plenkija. I ne treba tome neki poseban komentar. Kad su uz tebe Slavica Lukić, Boris Vlašić, Robert Bajruši, Branimir Pofuk i ostali lijevi falangisti koji za HDZ i Plenkija ne bi dali ni pola trule jabuke onda je to tema za ozbiljnu analizu. Jednom je navodno Toma Bebić napisao (po Anti Gugi) “Trku dobiva konj, a nagradu osvaja jahač“. Možda se trenutno tako osjećaju birači HDZ-a. Oni su dobili zadnjih šest – što lokalnih što državnih izbora. Nagradu su odnijeli drugi – njihovi “jahači“ kao Slavica, Rada, Sanjasvraka, HNS (koji je tradicionalni “jahač“ bez konja za utrku).

Lukička je zgrožena. “Odlazi iz HDZ-a! Izdaja, izdaja!” “Ultra konzervativni prosvjed“. Iza koga stoji katolički kler u Hrvatskoj? Slavica je sigurna da katolici u Italiji i Vatikanu ne stoje iza ovog prosvjeda. Za one u Argentini nije sigurna. Slavica nas blago i majčinski pita zašto nitko nije pročitao IK i njenih 12 poglavlja. IK treba jednostavno “pročitati“, a to su katolici u RH i učinili. Jedna mudra HNS-ovka pročitala je Konvenciju 20 puta, a da je nije uspjela “pročitati“ što sve u njoj piše. I na kraju, kad se podvuče zajednički nazivnik što ostaje? Ljevičari i liberali su za Plenkovića i ratifikaciju. Ali kad dođu izbori ni HDZ ni Plenković njihov glas neće dobiti. A što je dobila Hrvatska? Cinici na fejsu kažu “Hrvatska je postala duševna bolnica otvorenog tipa“. Dubravka Šuica nas tješi “I Tuđman bi tako postupio!“ Što je onda s obitelji koja je protiv IK. Dvije Tuđmanove unuke su bile na prosvjedu. Jedna je čak zbog IK izašla iz HDZ-a. Studentski kapelan Don Stojić kaže: “Ako za naše novinare i političare muško može biti ženko i žensko muško, onda i 50.000 može biti 5.000.“

William Shakespeare je napisao: ”Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ I ja mislim da je Plenković jako dobar čovjek.

Željko Trkanjec misli da se Hrvatska pokazala vjerodostojnim saveznikom. Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji. Hrvatska i vjerodostojnost. Britanci nas vole i cijene. Odmah nakon Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Kosova dolazimo mi. Zato su nas i razoružavali. Smislili su genijalan plan Z4 kojeg Srbi nisu željeli prihvatiti jer je bio toliko povoljan za Miloševića da je isti mislio kako se radi prijevari i klopki. Čuveni lordovi kroatofobi Owen i Carrington otvoreno su simpatizirali Miloševića. Svaka mirovna inicijativa RH i BiH u svom sastavu je imala bar jednog britanskog diplomata. Sjetite se Paddya Ashdowna i njegove izmišljene salvete na kojoj je Tuđman tobože nacrtao podjelu BiH. Da je taj jeftini trik prošao, naš Paddy pronašao bi još par salveta u kojima je Tuđman “dijelio“ Sloveniju, Austriju i Vatikan.

U Britaniji je otrovan bivši ruski špijun. Munjevitom istragom Englezi su zaključili “da je vrlo visoki stupanj vjerojatnosti kako su to učinili Rusi”. Možda čak i Putin osobno. Nešto slično atomskom oružju koje je posjedovao Sadam Husein. I tko je odmah skinuo gaće? Hrvatska. Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. RH je protjerala trećeg tajnika ruskog veleposlanstva. No, tim vazalskim odnosom prema EU i Britaniji te ubodom komarca pljucnuli smo na sve što su nam Rusi učinili za vrijeme rata. Najviše oružja, najbolje cijene i najbrži rok isporuke. Dok je London slušao Budu Lončara i strogo se držao embarga Vijeća sigurnosti, Moskva je otvorila skladišta bivšeg SSSR-a i dobro nas naoružala. Šimecki u tur trećeg tajnika iz Bosanske ulice je beznačajna gesta s diplomatskog aspekta, ali je u isto vrijeme i znak vazalskog odnosa prema Londonu. A Putin, osim što je sposoban, u isto je vrijeme i zlopamtilo. Ne čudi me što Slovenija nije sudjelovala u tom “plovećem kazalištu“. U njihovom MVP – u ne sjede đaci Mate Granića. To je pokazala i arbitraža oko Savudrijske vale. Još kad pridodamo skoro 25% duga Agrokora dvjema ruskim bankama onda je očito, kako kažu Bračani, da smo ‘debelo falili’. I ne treba nam više neprijatelja. Dosta smo sami sebi, a sada su nam i Rusi. Dobro, da ne bi ispao neki rusofil moram priznati da i Englezi imaju dosta dobrih stvari. Tamo je na snazi Istanbulska konvencija pa je jedna žena stupila u brak sa psom. Ne kaže se je li pas njen ili susjedov. Na fejsu imate zgodne slike s njihovog “vjenčanja“. Ona izgleda sretno, a mladenac je nekako savio rep. Ili se to meni samo čini.

Svojedobno je Madelaine Albright predlagala da se Slobodanu Miloševiću, umjesto u Haagu, sudi u Beogradu. Na pitanje hoće li se isti kriteriji primijeniti onda i na Gotovinu i osumnjičene Hrvate, odgovorila je: “Kako ne, neka i njima sude u Beogradu“.

I na kraju spominjem još samo jedan naslov u Večernjaku. Sebastian Kurz Savezni kancelar Austrije je rekao: “Mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne bez nje“. Možda preko Kurza malo zatoplimo naše odnose sa Rusima.

Evo nama Uskrsa! Stoga želim svako dobro i sretan Uskrs svima koji čitaju ovo moje štivo! Neka vas ne ljuti nestašica jaja. Važnije je da naša Vlada napokon pronađe svoja jaja. K’o što su ih pronašli Slovenci. Na Trgu Svetog Petra papa Franjo održao je uskršnju misu pred 5.000 vjernika. Ostalih 150.000 tisuća našlo se tu u šetnji, hranjenju golubova i čekajući “Tramvaj zvan čežnja”. Nazočne su, naime, brojili drugovi iz osiguranja hrvatskog veleposlanstva…

Zvonimir Hodak/7dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari