Connect with us

“Pod nebom Hercegovine”

Objavljeno

-

Sarajevo – 12.07.2013 u 19:30h  – ‘Pod nebom Hercegovine’ naziv je izložbe koja će biti otvorena u Galeriji Boris Smoje, u okviru festivala Baščaršijske noći 2013.

Autor izložbe je veliki zaljubljenik u prirodu Alija Šunje.

Šunje je jedan od najpoznatijih bh. planinara, član Planinarskog društva ‘Prenj’ iz Mostara, koji je obilazeći planine, ovjekovječio fotoaparatom sva prirodna bogatstva koja nas okružuju, a sve to kako bi svojim sugrađanima mogao prenijeti dašak planinskih ljepota Hercegovine.

Ljubav prema fotografiji se razvila davno, nije svatko sposoban otići na planinu i vidjeti sklad koji ona pruža, pa želim prenijeti taj maleni dio prirode koji se može uslikati. Ima lijepa izreka o našoj domovini ‘sto slikara kada bi sastavilo kist, ne bi mogli povraviti jedan ružin list. Ova izreka točno opisuje našu prirodu”- Alija Šunje.

Šunje posjeduje fotografije iz cijele BiH koju je prešao ‘uzduž i poprijeko’, no na ovoj izložbi je prikazan samo jedan maleni dio ljepota Hercegovine, a nada se da će ih biti još mnogo jer kako kaže ‘fotografije su lijek od zaborava’.

Izložba je otvorena od 12. – 21.07.2013.

Dođite svi, jer svi ste dobrodošli i uživajte u ljepotama naše lijepe zemlje!

fotografija.ba

alija-sunje-6

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas