Connect with us

Nebuloze

Pod sloganom “Hrvatska raste” potpisan koalicijski sporazum

Objavljeno

-

SDP, HNS, AHSS, Zagorska stranka i Laburisti potpisali su danas koalicijski sporazum te koaliciji dali ime – Hrvatska raste. IDS nije bio na potpisivanju sporazuma i još uvijek se ne zna kome će se prikloniti ili idu samostalno na izbore.

[ad id=”68099″]

Koalicija koja će se na izborima suprotstaviti HDZ-u je službeno sklopljena. Koaliciju su u Varaždinu potpisali lideri SDP-a, HNS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista, Autohtone hrvatske seljačke stranke i Zagorske stranke.

Ime nove “lijeve” koalicije je “Hrvatska raste”, a građanima se predstavljaju pod sloganom “Nema povratka na staro”. Koalicijski sporazum potpisan je u varaždinskoj poslovnoj zoni, tvorničkoj hali firme Oprema intercom. Pred halom su se pojavili i članovi varaždinske mladeži HDZ-a, koji su istaknuli transparente s natpisima “100 milijardi kuna novog duga” i “100.000 iseljenih”.

U koaliciji nema IDS-a, koji se odlučio distancirati od SDP-a i vjerojatno će na izbore izaći samostalno. Ako ih na koaliciju prije toga ne uspiju nagovoriti Ivo Josipović i Radimir Čačić, koji bi rado ušli u savez s najjačom istarskom strankom.

No, zato su u SDP-ovoj koaliciji tri nova partnera: laburisti, A-HSS i Zagorska stranka.

Milanović: Spremni smo za još četiri godine

“Prije četiri godine obećali smo red i rad. Nakon četiri godine tvrdim da ima više reda, da država bolje funkcionira i da ljudi imaju više slobode”, rekao je Zoran Milanović.

Dodao je i da u Hrvatskoj danas “ima više rada”, te da “ova koalicija stvara posao u teškim uvjetima” dok ga “konkurencija uništava nemarom i korupcijom”.

“Danas nitko nije iznad zakona. Nema onoga tko ne strepi da će mu država doći na vrata ako radi nešto nezakonito, kriminalno i nemoralno”, kaže Milanović i dodaje da su spremni voditi zemlju još četiri godine, kako kaže, “iskusniji i pametniji”.


 

Potpisivanje SDP-ove koalicije, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ne vidi kao prijetnju Domoljubnoj koaliciji i HDZ-u.

-Kakva prijetnja, to je nekakva krnja koalicija i veseli me da se oni organiziraju jer to je znak da će izbori, da se doista namjerava raspustiti Sabor, njihova koalicija može biti kakva god hoće, ona će biti poražena – rekao je predsjednik HDZ-a novinarima u Saboru.

Prokomentirao je i novinarsku konstataciju da bi se SDP-ova koalicija mogla zvati i domovinska.

-Znamo da naziv Kukuriku koalicija, sam po sebi nije sretan, smiješan je, izaziva podsmjeh kod ljudi, i sad bi oni htjeli biti nekakvi domoljubi. Pa dobro, ako žele to, možda im mi ustupimo naš naziv Domoljubna koalicija, možda će prevariti birače i glasače, mislim dobro, neka se udružuju, neka pokušavaju nešto, ali spasa im nema, previše su zla i štete nanijeli Hrvatskoj i njezinim građanima u ove tri godine, da ne spominjem podatke o zaduženju, BDP-u, itd. – poručio je Karamarko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas