Pratite nas

Događaji

Podignuta optužnica protiv Marine Lovrić Merzel i još petorice

Objavljeno

na

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv šestoro hrvatskih državljana i jednog trgovačkog društva. Među optuženima je i bivša županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel.

Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, pranja novca, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

U  priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a između ostalog stoji da se provookrivljenoj Marini Lovrić Merzel kao županici Sisačko-moslavačke županije stavlja na teret da je od lipnja 2011. do rujna 2013. godine, nakon što je Županijska skupština donijela odluku o prodaji 57,33 posto poslovnih udjela Županije u društvu Ceste Sisak. Od trećeokrivljenog, kao stvarnog vlasnika jednog trgovačkog društva zainteresiranog za stjecanje navedenih udjela, zatražila je da joj isplati 100.000 eura mita kako bi njegovom društvu, bez obzira na druge zainteresirane kupce i mogući interes udjeličara društva s pravom prvokupa, osigurala stjecanje navedenih poslovnih udjela. Cijeli dokument objavljen je na stranicamaDORH-a.

Uskoro opširnije…

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari