Connect with us

Podneseno 20 prijava zbog prijevara u dodjeli poticaja

Published

on

Federalna uprava za inspekcijske poslove podnijela je ukupno 20 kaznenih prijava za kaznena djela prijevare i obmane, odnosno davanje lažnih podataka radi ostvarenja novčanih podrški za poljoprivredne poticaje iz federalnog proračuna, saznaje Dnevni avaz. 

15_10_2007_0627386001192396493_jungbauern_osterreichRiječ je o novčanim podrškama koje je dijelio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović (NSRzB), protiv kojeg u ovom predmetu, međutim, nije podnesena kaznena prijava. Izvješća o kaznenim djelima podneseni su nadležnim tužiteljstvima protiv 16 osoba i četiri tvrtke. Tako je Federalna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv tvrtke “Eco & Co” Grude, koja je u vlasništvu Mire Pejića, vijećnika NSRzB-a u Općinskom vijeću Grude te predsjednika Udruge poljoprivrednika BiH.Ova tvrtka prijavljena je zbog moguće prijevare pri otkupu i proizvodnji ovčjeg mlijeka.

Također, među prijavljenim tvrtkama su i “Gajevina Dušići” Kupres, u vlasništvu Pere Buntića, dobrog prijatelja ministra Lijanovića, zatim kladanjski “Ribnjak Rumeni” te “Eko koza” iz Mostara.

Zanimljivo je da su prijavljene i tri obitelji: Tomić (Jozo, Josip, Ivanka, Marijan), Husić (Merdanis, Muamer, Nedžib) i Lisić (Fahrudin, Bahrudin, Fahreta, Bajro). Kaznene prijave podnesene su i protiv Jerka Biške, Nedžira Zejčinovića, Adnana Hajdarevića, Idriza Gudića i Hajrudina Zvizdića.

Avaz

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari