Pratite nas

Pododjel za iseljeništvo hrvatskog narodnog sabora BiH poziva

Objavljeno

na

Groblje mira, Bile

Groblje mira, Bile

HRVATSKI  NARODNI  SABOR  BiH  POZIVA..

…sve naše iseljenike koji su podrijetlom iz BiH a trenutno žive izvan BIH, da pročitaju do kraja ovaj članak važan za opstojnost hrvatskog naroda u BiH! Vrijeme koje je iza nas, poglavito kriza koja je posljedica nelegalne nametnute vlasti u Federaciji BiH, pokazalo je da se  radi o ključnim povijesnim trenucima za naš Narod.

12. listopada 2014. u Bosni i Hercegovini održat će se opći izbori, na kojima pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine koji trajno borave u njoj, ali i svi oni koji posjeduju njezino državljanstvo neovisno o tome gdje živjeli.

HNS BiH je jedina hrvatska koalicija na izborima u BiH. Smatramo da je zajedništvo ključnih hrvatskih stranaka na ovim izborima presudno za hrvatski Narod u BiH.

Ako ste protjerani ili odselili ne znači da ste i nestali i da vaš glas više ne vrijedi. Ukoliko se ne registrirate i ne izađete na izbore, vašoj braći Hrvatima koji su odlučili ostati živjeti  u BiH prijeti mogućnost političkog, gospodarskog  i fizičkog  nestanka u srcu zapadnoeuropske civilizacije. Ne zaboravite da su hrvatski vojnici i civili, za ovu zemlju humsku, posavsku i lašvansku , oduvijek ginuli i život svoj davali za slobodu hrvatskog  Naroda.

Izborima mogu pristupiti samo oni koji se prethodno registriraju.

UPUTE ZA GLASOVANJE     (NIJE POTREBNO POSJEDOVATI OSOBNU CIPS-ovu ISKAZNICU)

 Prema Izbornom zakonu BiH, da bi mogli glasovati morate ispuniti sljedeće uvijete:

– da ste državljanin BiH

– da na dan izbora (12.10.2014.god) imate 18 godina

– da imate prijavljeno prebivalište u BiH

Da bi ste mogli glasovati u odsutnosti na Općim izborima 2014. u BiH prvo se morate prijaviti za glasovanje izvan BiH do 29.07.2014. u 24:00h. Prijava se vrši tako da na stranici www.izbori.ba (Središnje izborno povjerenstvo) ili www.mvp.gov.ba (Ministarstvo vanjskih poslova BiH) skinete obrazac PRP-1 ručno ga ispunite te uz njega još priložite sljedeće dokumente:

za osobe koje posjeduju dokument izdan u okviru CIPS sustava

– popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1

– kopiju CIPS dokumenta

za osobe koje nemaju dokument izdan u okviru CIPS sustava

            – popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1

– identifikacijski dokumant zemlje u kojoj živite (bilo koji dokument sa slikom)

– dokaz o državljanstvu BiH (ne starije od 6 mjeseci)

– dokaz o prebivalištu BiH (ne starije od 6 mjeseci)

Popunjen obrazac PRP-1 i dokumente možete poslati putem faxa na: +387 033 251 333 ili +387 033 251 334,  putem e-maila na: [email protected] ili putem pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina. Da bi ste provjerili status Vašeg obrazca možete izvršiti provjeru na: tel. +387 033 251 331 ili +387 033 251 332 ili putem e-maila: [email protected]

Napomena: na obrazcu PRP-1 na pitanje br. 10 odgovor treba biti glasovanje putem pošte.

Pred same izbore HNS BiH će vas obavijestiti na koji najjednostavniji način pristupiti glasovanju a sada je najvažnije  REGISTRIRATI SE!!!

[divide]

Izgradnja groblja „Mira“ za sve žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata na  Bilima kod Mostara    

Groblje Mira je planirano kao najveće groblje u Europi te hrvatsko nacionalno i međunarodno spomen područje.

Zamišljeno je kao skupno mjesto svih žrtava iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata na kojem  će, osim središnje kapelice, biti podignuto preko 100 000 križeva s imenima i prezimenima pobijenih vojnika i civila. Svake godine 23. kolovoza ovo mjesto posjeti mnoštvo vjernika, a uz središnje misno slavlje održava se i niz kulturnih programa.

U organizaciji Udruge „Mir International“ u tijeku je prikupljanje  novčanih sredstva namijenjenih za pomoć pri izgradnji kapelice i spomen područja!

Svoje priloge možete uplatiti:

UniCredit Bank d.d Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar (Mepas)

Ime vlasnika računa: Udruga „Mir International“, Kralja Petra Krešimira IV.,Rondo L1., 88000 Mostar

uplate iz BiH: Broj transakcijskog računa u konvertibilnim markama (BAM): 3381302246668320

odnosno za uplate iz inozemstva:

Broj deviznog (EUR) računa:   IBAN: BA393381304846727712     SWIFT CODE: UNCR BA 22

POZIV NA BROJ: 20022785101

 

hns/kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Bruna Esih: Ovo je nije ništa drugo do nastavak specijalnog rata koji se vodi u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor nastavio je današnji rad tradicionalnim zahtjevima za stankom.

Bruna Esih (Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku) kazala je da želi stanku kako bi poslije govorila o cenzuri koja se provodi na facebooku posljednja dva tjedna, Goran Aleksić (Živi zid i SNAGA) rekao je da želi govoriti o slučaju franak u Grčkoj, a o aktualnoj političkoj situaciji Nikola Grmoja (MOST) i Sabina Glasovac (SDP).

Stjepan Čuraj (HNS) zatražio je stanku jer želi govoriti o energetskoj i toplinskoj sigurnosti opskrbe grada Osijeka, a Ljubica Lukačić (HDZ) o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Govoreći o tome da se cenzura provodi na facebooku Esih je rekla da se ne radi samo o automatskom postupanju facebooka već o unaprijed smišljenoj, organiziranoj i sustavno provođenoj akciji određenih skupina iz RH koje se ne mogu nikako pomiriti s drugačijim mišljenjem te koriste nimalo ne namjerne greške u sustavu facebooka, te pokušavaju gušiti slobodu izražavanja u Republici Hrvatskoj. Zloćudno i sustavno prijavljivanje određenih objava rezultiralo je time da je facebook onda te iste ili izbrisao ili blokirao profile i stranice.

Cinkaroši i denuncijatori, oni isti koji već desetljećima razapinju Hrvatsku na stup srama, koji su izravno doprinijeli Haškoj i drugim presudama i koji su generala Praljka naveli da ispije otrov žele nas očito vratiti u mračno doba Jugoslavije, doba cenzure, doba jednoumlja i ovo smatram da nije ništa drugo do nastavak specijalnog rata koji se vodi u Hrvatskoj, kazala je Esih.

 

Partijski model neprijatelja: Slobodan si i napredan ako katolike, kao što to radi Tomić, nazivaš bagrom?

facebook komentari

Nastavi čitati

Kolumne

Josip Jović: Koalicija iz Amsterdama

Objavljeno

na

Objavio

Prav’ za prav’, sve bi se naše koalicije mogle zvati amsterdamskima, po gradu trgovine, financija i, da prostite, prostitucije.

No eto, sudbina je htjela da se koalicija IDS-a, GLAS-a i Pametnog nazove baš po toj niskozemskoj luci, gdje su se nedavno za susreta europskih liberala i demokrata (znači li ovaj veznik između kako liberali nisu demokrati i obrnuto?) našli predsjednici triju stranaka: Boris Miletić, Anka Mrak Tarataš i Marijana Puljak.

GLAS nema što izgubiti, ionako su beznačajni i neprimjetni. Gospođa Mrak sama kaže: ili uspjeti ili izgorjeti, ili hop ili trop. Ona druga gospođa pak pokazuje razumljive ambicije da se na putu od Pazdigrada do Amsterdama možda jednoga lijepog dana skrasi u Saboru.

Nejasno je samo što će IDS-u kao regionalnoj stranci ovakva koalicija? Niti on može pomoći saveznicima u nacionalnim okvirima niti saveznici njemu u regionalnim okvirima.

Konture jednoga političkog programa, ako je suditi po prvim izjavama, već se naziru. Dominira okretanje budućnosti i naročito ideologiji, odnosno tzv. svjetonazorskim temama.

Oni hoće modernu i liberalnu demokraciju, društvo jednakih šansi, prava manjina, ljudska prava hoće, prava žena na izbor, što je samo drugi izraz za nešto što bi zazvučalo manje lijepo i liberalno, političke i tržišne slobode, manje poreze, istospolne brakove, sekularno društvo, kidanje povezanosti Crkve i države, sužavanje braniteljskih prava u odnosu na predložena nova zakonska rješenja…

Kreatori nove koalicije dijelom preuzimaju opća mjesta svakog civiliziranog društva, a drugim dijelom sviraju na fonu liberalnog totalitarizma, koji s liberalizmom u njegovu autentičnom značenju nema ništa, te koji pokušava cijelom svijetu nametati nove standarde, novi moral i preodgajati narode.

Sve ono što je, primjerice, Marijana Puljak, koja je, eto, pod lošim izgovorima bojkotirala čak i minutu šutnje za jednog umrlog čovjeka, slučajno i hrvatskoga generala, za nju “osuđenog ratnog zločinca”, izgovorila u subotnjem intervjuu Slobodnoj Dalmaciji može se naći u svakoj početnici “liberalne demokracije”, to je nešto što se, uostalom, nastoji kroz program građanskog odgoja navrnuti djeci od petog razreda osnovne škole kao europska vrijednost.

Gledano iz aspekta političkog tržišta, roba koju nam nudi nova podružnica europskih liberala i demokrata teško će ovdje naći svoje kupce. Ta roba nema naročitu prođu ni na europskom tržištu, ovdje je pogotovo deplasirana.

Sve smo to već vidjeli, sve je to već dovoljno razvikano i bez odjeka, ne treba nam još jednom Vesna Pusić ili neka nova Vesna Pusić. Hrvatskoj treba neka nova, istinska alternativa, koja neće biti epigon problematičnih “europskih vrijednosti”, nego izraz stvarne volje, emocija i potreba građana, a to može biti samo istinsko demokršćanstvo ili istinska socijaldemokracija.

Josip Jović / Slobodna Dalmacija

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari