Connect with us

Istaknuto

Podrška Hrvata iz Švicarske ministru Zlatku Hasanbegoviću

Objavljeno

-

Iz Züricha poslano je pismo podrške švicarskih Hrvata ministru Zlatku Hasanbegoviću.

Poštovani gospodine ministre Hasanbegović

Najstarija hrvatska udruga u Švicarskoj, Hrvatska kulturna zajednica (HKZ), osnovana 1971. god., sa zanimanjem, ali i zabrinutošću, prati politička događanja u domovini.

Stoga ne možemo ne reagirati na hajku koju protiv Vas kao Ministra kulture, a i osobno, provodi grupa komunističkih ostataka, njihovih potomaka i sljedbenika. Svi oni, na račun poreznih obveznika, godinama rade protiv Hrvatske države i omalovažavaju njezine svetinje, te vrše svjetonazorski i moralni teror nad hrvatskim stanovništvom.

Ne čudi činjenica da im Vi kao povjesničar i osoba iz kulturnog života, predstavljate veliku opasnost, jer se vodite povijesnom istinom i činjenicama. Uskraćujući im povlastice i privilegije koje su si sami dodjeljivali, ili su im godinama nepravedno dodjeljivane, Vi ukazujete na pristranost njihovih političkih mentora i nepravdu prema kulturnim djelatnicima koji ne dijele njihov svjetonazor.

Rušeći Vas svojom histeričnom huškačkom bukom, oni žele srušiti sve što odiše istinom, pravdom, svjetlom i nadom za bolju hrvatsku sutrašnjicu.

Vaša odlučnost i nesebična žrtva za pravu, istinsku slobodu svoga naroda, podsjeća nas na osnivače naše udruge, koji su u opasna komunističko-udbaška vremena neustrašivo promicali, prenosili, gajili i branili hrvatsku kulturu i pravo na opstojnost Hrvatske i Hrvata.

Poštovani gospodine ministre, imate naše povjerenje i punu podršku u provedbi planiranih reformi, imajući u vidu čuvanje povijesnog i kulturnog digniteta naše domovine Hrvatske.

S poštovanjem

HRVATSKA KULTURNA ZAJEDNICA U ŠVICARSKOJ
Ivan Matarić, predsjednik Milica Krakan, dopredsjednica

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari